Volkswagen Groep zet ‘robuuste cijfers’ neer

Volkswagen Groep heeft ‘robuuste resultaten over het eerste halfjaar neergezet, wat investeringen mogelijk maakt in mobiliteit, batterijplatforms en software als toekomstige winstbronnen.’

Volkswagen Group boekt flinke groei

De omzet kwam uit op 132,3 miljard euro, dat was 2 procent meer dan vorig jaar. De operationele winst nam met 16,1 procent toe naar ruim 13 miljard ‘wat de kracht van de Volkswagen merken aantoont’, aldus het persbericht. Die resultaten waren vooral te danken aan een betere mix bij de Premium en Sport merken (Audi, Lamborghini, Bentley en Porsche) binnen de groep en sterkere cijfers bij de Volume merken (VW, VW bestelwagens, Seat en Skoda). Volkswagen Groep voorziet ook een sterk tweede halfjaar en houdt de verwachtingen voor heel 2022 daarom in stand.

Financieel directeur Arno Antlitz, die kennelijk de honneurs waarneemt voor de ontslagen CEO Herbert Diess: ‘’Ondanks de nooit voorgekomen wereldwijde uitdagingen heeft Volkswagen opmerkelijke financiële robuustheid getoond. De operationele marge weerspiegelt de sterke producten samenstelling en proportioneel hogere verkopen in het premium segment. Daarnaast heeft de Volume Groep laten zien dat het in een moeilijke omgeving goede resultaten neer kan zetten. De sterke operationele winst en financiële positie maken belangrijke investeringen in toekomstige winstpools mogelijk. Volkswagen maakte ook belangrijke strategische vooruitgang met de ontwikkeling van batterijen, mobiliteitsdiensten en software platforms.’’

Ook bij de Volkswagen Groep neemt het aandeel BEV’s sterk toe. Het aantal bestellingen voor dat soort auto’s lag in het tweede kwartaal 40 procent hoger dan een jaar eerder. Ondanks alle leveringsproblemen werden er 118.000 BEV’s afgeleverd, een aandeel van 6 procent in de totale afzet. Over het eerste halfjaar gezien namen de verkopen van batterij-auto’s met 27 procent toe naar 217.000 stuks.

Europcar

VW maakt ook melding van de recente overname – samen met Pon Holding – van Europcar: ‘’De acquisitie van Europcar is een belangrijke strategische stap waarmee Volkswagen haar mobiliteitsdiensten business uitbreidt en tapt in een groeimarkt met een naar verwachting snel stijgende consumentenvraag. Volkswagen is in staat toegang te bieden aan haar klanten via Europcars infrastructuur, met inbegrip van sleutel transferpunten op luchthavens, stations en stadscentra locaties, van waar vandaan het de mobiliteitsdiensten kan uitbreiden.’’

Lees ook:

Topman Volkswagen Herbert Diess gewipt 

Reageren
500 tekens over
Volkswagen Groep zet ‘robuuste cijfers’ neer - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep zet ‘robuuste cijfers’ neer

Volkswagen Groep heeft ‘robuuste resultaten over het eerste halfjaar neergezet, wat investeringen mogelijk maakt in mobiliteit, batterijplatforms en software als toekomstige winstbronnen.’

Volkswagen Group boekt flinke groei

De omzet kwam uit op 132,3 miljard euro, dat was 2 procent meer dan vorig jaar. De operationele winst nam met 16,1 procent toe naar ruim 13 miljard ‘wat de kracht van de Volkswagen merken aantoont’, aldus het persbericht. Die resultaten waren vooral te danken aan een betere mix bij de Premium en Sport merken (Audi, Lamborghini, Bentley en Porsche) binnen de groep en sterkere cijfers bij de Volume merken (VW, VW bestelwagens, Seat en Skoda). Volkswagen Groep voorziet ook een sterk tweede halfjaar en houdt de verwachtingen voor heel 2022 daarom in stand.

Financieel directeur Arno Antlitz, die kennelijk de honneurs waarneemt voor de ontslagen CEO Herbert Diess: ‘’Ondanks de nooit voorgekomen wereldwijde uitdagingen heeft Volkswagen opmerkelijke financiële robuustheid getoond. De operationele marge weerspiegelt de sterke producten samenstelling en proportioneel hogere verkopen in het premium segment. Daarnaast heeft de Volume Groep laten zien dat het in een moeilijke omgeving goede resultaten neer kan zetten. De sterke operationele winst en financiële positie maken belangrijke investeringen in toekomstige winstpools mogelijk. Volkswagen maakte ook belangrijke strategische vooruitgang met de ontwikkeling van batterijen, mobiliteitsdiensten en software platforms.’’

Ook bij de Volkswagen Groep neemt het aandeel BEV’s sterk toe. Het aantal bestellingen voor dat soort auto’s lag in het tweede kwartaal 40 procent hoger dan een jaar eerder. Ondanks alle leveringsproblemen werden er 118.000 BEV’s afgeleverd, een aandeel van 6 procent in de totale afzet. Over het eerste halfjaar gezien namen de verkopen van batterij-auto’s met 27 procent toe naar 217.000 stuks.

Europcar

VW maakt ook melding van de recente overname – samen met Pon Holding – van Europcar: ‘’De acquisitie van Europcar is een belangrijke strategische stap waarmee Volkswagen haar mobiliteitsdiensten business uitbreidt en tapt in een groeimarkt met een naar verwachting snel stijgende consumentenvraag. Volkswagen is in staat toegang te bieden aan haar klanten via Europcars infrastructuur, met inbegrip van sleutel transferpunten op luchthavens, stations en stadscentra locaties, van waar vandaan het de mobiliteitsdiensten kan uitbreiden.’’

Lees ook:

Topman Volkswagen Herbert Diess gewipt