e.Go heeft tot nu toe ruim 1.000 stadsautootjes gebouwd in haar eerste MicroFactory in Aken. Die werd weliswaar al in 2018 geopend maar startte pas met de productie in de tweede helft van vorig jaar. Het bedrijf hoopt voor eind dit jaar een tweede productievestiging te openen in Zuid-Oost Europa maar noemt geen exacte locatie. e.Go spreekt daarbij over een ‘uniek laag-kapitaal productie systeem wat het mogelijk maakt om voertuigen in een korte tijd en met belangrijke lagere investeringen te produceren dan bij traditionele processen.’ De microfabrieken kunnen overal ter wereld snel worden neergezet om de voertuigen zo dicht mogelijk bij de markt te bouwen. Elk van die vestigingen moet een capaciteit krijgen van rond de 30.000 voertuigen per jaar in een drieploegendienst.

‘’Het partnerschap met Athena is een opmerkelijke mijlpaal in e.Go’s reis,’’ zegt bestuursvoorzitter Ali Vezvaei. “De transactie stelt ons in staat de groei te versnellen, ons wereldwijde bereik uit te breiden en ons ‘track record’ van disruptieve innovatie voort te zetten. e.Go heeft al naam gemaakt in Europa waar we onze eerste MicroFactory hebben gebouwd in Duitsland, in het hart van de auto-industrie. We hebben een goede positie om gebruik te maken van de toenemende verplichting om de stadsmobiliteit te decarboniseren, met name in volle en vastgelopen steden. Door voertuigen te produceren met de focus op gemak, praktisch gebruik en smart diensten maakt e.Go de transformatie van de stadsmobiliteit gemakkelijker en minder kostbaar.’’

Lees ook:

Next e-Go Mobile opent eerste brand stores