“Wij bij Toyota willen weer onze excuus aanbieden voor de herhaaldelijke aanpassingen van onze productieplannen vanwege het tekort aan onderdelen door de verspreiding van corona, en voor het veroorzaken van veel ongemak voor onze klanten die aan het wachten zijn op de aflevering van hun voertuig, voor onze leveranciers en voor andere betrokken partijen,” laat Toyota in een verklaring weten.

Van de 850 duizend volgende maand en in oktober te bouwen auto’s moeten er 600 duizend uit buitenlandse fabrieken komen en nog eens 250 duizend uit vestigingen in Japan. Die geplande productie komt overeen met eerdere mededelingen voor de maanden augustus tot en met oktober. De plannen voor november en later zijn nu echter wat opgeschroefd. “Dat is gebeurd na een zorgvuldige bevestiging van de levering van onderdelen, de personeelssituatie en de capaciteiten bij onze leveranciers. Het blijft echter moeilijk om vooruit te kijken door de verspreiding van corona en andere factoren en we blijven er alles aan doen om op een zo vroeg mogelijk tijdstip zoveel mogelijk auto’s af te leveren aan onze klanten.”

Lees ook:

Toyota blijft het grootste autobedrijf