Dealergigant VS heeft oogje op Europa

De Amerikaanse dealergigant Lithia Motors blijkt de mysterieuze ‘grote internationale onderneming’ die eerder deze maand een bod van 550 miljoen euro heeft gedaan op de grote Britse dealer Pendragon. Dat bod is, zoals al werd gesuggereerd, geblokkeerd door Hedin Motors dat met 53 procent de grootste aandeelhouder in Pendragon is. Of Lithia Motors haar pogingen opgeeft, is in dit stadium nog niet bekend.

Foto: Pendragon

Dat is onthuld door Sky News. Lithia Motors is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de grootste autoverkoper van de Verenigde Staten. In de eerste drie maanden van dit jaar verhandelde het beursgenoteerde bedrijf met 21.500 werknemers in bijna 300 vestigingen 65.000 auto’s. De kwartaalomzet kwam uit op 6,7 miljard dollar wat een jaaromzet van meer dan 25 miljard dollar betekent. Ter vergelijking: Hedin Mobility Group meldde over 2021 een jaaromzet van 2,6 miljard euro.

In een recent bekend gemaakt strategisch plan mikt Lithia op een verdubbeling van die omzet in vijf jaar tijd. “We denken dat dat iets is dat we kunnen realiseren. We hebben daar bovenop nog andere plannen waar we intern allemaal op gefocust zijn,” aldus ceo Bryan DeBoer, kleinzoon van de man die Lithia in 1946 oprichtte in Medford, Oregon. Het bedrijf ontplooit tot nu toe geen activiteiten buiten de Verenigde Staten.

Lees ook:

Overname grote Britse dealer loopt spaak 

Dealergigant VS heeft oogje op Europa - Automobielmanagement.nl

Dealergigant VS heeft oogje op Europa

De Amerikaanse dealergigant Lithia Motors blijkt de mysterieuze ‘grote internationale onderneming’ die eerder deze maand een bod van 550 miljoen euro heeft gedaan op de grote Britse dealer Pendragon. Dat bod is, zoals al werd gesuggereerd, geblokkeerd door Hedin Motors dat met 53 procent de grootste aandeelhouder in Pendragon is. Of Lithia Motors haar pogingen opgeeft, is in dit stadium nog niet bekend.

Foto: Pendragon

Dat is onthuld door Sky News. Lithia Motors is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de grootste autoverkoper van de Verenigde Staten. In de eerste drie maanden van dit jaar verhandelde het beursgenoteerde bedrijf met 21.500 werknemers in bijna 300 vestigingen 65.000 auto’s. De kwartaalomzet kwam uit op 6,7 miljard dollar wat een jaaromzet van meer dan 25 miljard dollar betekent. Ter vergelijking: Hedin Mobility Group meldde over 2021 een jaaromzet van 2,6 miljard euro.

In een recent bekend gemaakt strategisch plan mikt Lithia op een verdubbeling van die omzet in vijf jaar tijd. “We denken dat dat iets is dat we kunnen realiseren. We hebben daar bovenop nog andere plannen waar we intern allemaal op gefocust zijn,” aldus ceo Bryan DeBoer, kleinzoon van de man die Lithia in 1946 oprichtte in Medford, Oregon. Het bedrijf ontplooit tot nu toe geen activiteiten buiten de Verenigde Staten.

Lees ook:

Overname grote Britse dealer loopt spaak