VW werkt verder samen met groot autobedrijf India

De Volkswagen Group gaat de samenwerking met Mahindra & Mahindra (M&M), één van de grootste autofabrikanten van India, uitbreiden. VW gaat MEB elektrische componenten leveren voor Mahindra’s nieuwe EV-platform. Het Indiase bedrijf gaat op basis daarvan vijf all-electric SUV’s produceren. De partners mikken daarbij op een totaal volume van meer dan één miljoen eenheden.

Volkswagen Group en Mahindra & Mahindra gaan ook verdere vormen van samenwerking onderzoeken. Uiteindelijke doel is een bredere strategische alliantie om de elektrificatie van de Indiase automarkt te versnellen, laat VW Group weten in een persbericht. Die automarkt is met rond de vijf miljoen nieuwe voertuigen per jaar één van de vijf grootste in de wereld en ook de enige, met China, die in de eerste helft van dit jaar nog groei vertoonde.

Mahindra & Mahindra is onderdeel van het grootste Indiase conglomeraat Mahindra dat ook de grootste fabrikant van tractoren ter wereld is. Het autobedrijf heeft haar nieuwe elektrische SUV-modellen deze week gelanceerd op een Mahindra Born EV evenement in het Britse Banbury. De elektrische aandrijving, het batterijensysteem en de cellen komen van de Duitse partner. VW en Mahindra zeggen daarbij wel te kijken naar het in India zelf produceren van het batterijsysteem.

Automarkt met ambitieuze doelen

Thomas Schmall, CEO van Volkswagen Group Components: ‘’We zijn blij dat we een grotere scope voor samenwerking tussen onze twee bedrijven hebben geïdentificeerd. Volkswagen en Mahindra kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de elektrificatie van India, een enorme automarkt met ambitieuze doelen op het gebied van de klimaatbescherming. Het MEB Electric Platform en de componenten daarvan vormen een sleutel voor betaalbare en duurzame mobiliteit rond de wereld.’’

Lees ook:

Koreaans staalbedrijf koopt SsangYong 

Reageren
500 tekens over
VW werkt verder samen met groot autobedrijf India - Automobielmanagement.nl

VW werkt verder samen met groot autobedrijf India

De Volkswagen Group gaat de samenwerking met Mahindra & Mahindra (M&M), één van de grootste autofabrikanten van India, uitbreiden. VW gaat MEB elektrische componenten leveren voor Mahindra’s nieuwe EV-platform. Het Indiase bedrijf gaat op basis daarvan vijf all-electric SUV’s produceren. De partners mikken daarbij op een totaal volume van meer dan één miljoen eenheden.

Volkswagen Group en Mahindra & Mahindra gaan ook verdere vormen van samenwerking onderzoeken. Uiteindelijke doel is een bredere strategische alliantie om de elektrificatie van de Indiase automarkt te versnellen, laat VW Group weten in een persbericht. Die automarkt is met rond de vijf miljoen nieuwe voertuigen per jaar één van de vijf grootste in de wereld en ook de enige, met China, die in de eerste helft van dit jaar nog groei vertoonde.

Mahindra & Mahindra is onderdeel van het grootste Indiase conglomeraat Mahindra dat ook de grootste fabrikant van tractoren ter wereld is. Het autobedrijf heeft haar nieuwe elektrische SUV-modellen deze week gelanceerd op een Mahindra Born EV evenement in het Britse Banbury. De elektrische aandrijving, het batterijensysteem en de cellen komen van de Duitse partner. VW en Mahindra zeggen daarbij wel te kijken naar het in India zelf produceren van het batterijsysteem.

Automarkt met ambitieuze doelen

Thomas Schmall, CEO van Volkswagen Group Components: ‘’We zijn blij dat we een grotere scope voor samenwerking tussen onze twee bedrijven hebben geïdentificeerd. Volkswagen en Mahindra kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de elektrificatie van India, een enorme automarkt met ambitieuze doelen op het gebied van de klimaatbescherming. Het MEB Electric Platform en de componenten daarvan vormen een sleutel voor betaalbare en duurzame mobiliteit rond de wereld.’’

Lees ook:

Koreaans staalbedrijf koopt SsangYong