Genève Motor Show 2023 afgelast

De Geneva International Motor Show GIMS gaat volgend jaar februari niet door. Het organiserend comité heeft dat ‘met teleurstelling besloten vanwege de onzekerheden in de wereldwijde economie en geopolitiek en de risico’s in verband met de ontwikkeling van de pandemie’. De eerste autoshow in Qatar, ook georganiseerd door GIMS, die voor november volgend jaar is gepland gaat wel door.

Geneva_international_motor_show_2021
Geneva international motor show 2021GIMS (2022)

Dat heeft het Comité permanent du Salon international de l’automobile de Genève meegedeeld na een vergadering in Bern. Het originele plan was om GIMS 2023 in twee edities te houden, de eerste van 14 tot 19 februari in Palexpo in Genève en de tweede, een wereldpremière, in Doha, Qatar.

Voorzitter Maurice Turettini: “We hebben al het mogelijke gedaan om te verzekeren dat we GIMS 2023 in februari in Genève konden houden. Het versterkte format en project werden erg goed ontvangen. Uiteindelijk wogen de risico’s zwaarder dan de mogelijkheden. Ceo Sandro Mesquita vult aan: “In deze onzekere tijden zijn veel merken niet in een positie om toe te zeggen dat ze in de winter aan een show in Europa zullen deelnemen. Na alle elementen beoordeeld te hebben, is het duidelijk geworden dat de 2023 Salon niet, zoals gepland, kan worden gehouden in Genève.”

Autoshow Qatar

De eerste editie van de Geneva International Motor Show Qatar zal worden gehouden in november 2023 in het Doha Exhibition and Convention Center (DECC) en een aantal andere locaties. Mesquita: “We zijn nu volledig gefocust op het organiseren van GIMS in Doha en kijken er naar uit om de data en het format van dit baanbrekende evenement samen met onze partners van Qatar Tourism binnenkort te bevestigen.”

Lees ook:

Veel afwezigen tijdens autosalon van Parijs 

Genève Motor Show 2023 afgelast - Automobielmanagement.nl

Genève Motor Show 2023 afgelast

De Geneva International Motor Show GIMS gaat volgend jaar februari niet door. Het organiserend comité heeft dat ‘met teleurstelling besloten vanwege de onzekerheden in de wereldwijde economie en geopolitiek en de risico’s in verband met de ontwikkeling van de pandemie’. De eerste autoshow in Qatar, ook georganiseerd door GIMS, die voor november volgend jaar is gepland gaat wel door.

Geneva_international_motor_show_2021
Geneva international motor show 2021GIMS (2022)

Dat heeft het Comité permanent du Salon international de l’automobile de Genève meegedeeld na een vergadering in Bern. Het originele plan was om GIMS 2023 in twee edities te houden, de eerste van 14 tot 19 februari in Palexpo in Genève en de tweede, een wereldpremière, in Doha, Qatar.

Voorzitter Maurice Turettini: “We hebben al het mogelijke gedaan om te verzekeren dat we GIMS 2023 in februari in Genève konden houden. Het versterkte format en project werden erg goed ontvangen. Uiteindelijk wogen de risico’s zwaarder dan de mogelijkheden. Ceo Sandro Mesquita vult aan: “In deze onzekere tijden zijn veel merken niet in een positie om toe te zeggen dat ze in de winter aan een show in Europa zullen deelnemen. Na alle elementen beoordeeld te hebben, is het duidelijk geworden dat de 2023 Salon niet, zoals gepland, kan worden gehouden in Genève.”

Autoshow Qatar

De eerste editie van de Geneva International Motor Show Qatar zal worden gehouden in november 2023 in het Doha Exhibition and Convention Center (DECC) en een aantal andere locaties. Mesquita: “We zijn nu volledig gefocust op het organiseren van GIMS in Doha en kijken er naar uit om de data en het format van dit baanbrekende evenement samen met onze partners van Qatar Tourism binnenkort te bevestigen.”

Lees ook:

Veel afwezigen tijdens autosalon van Parijs