Winst Geely onder druk door corona

Het Chinese Geely Automobile Holdings heeft de nettowinst in het eerste halfjaar met 35 procent zien zakken naar 223 miljoen euro. Het aantal verkochte auto’s daalde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met drie procent naar 613.845. De omzet nam, door hogere verkoopprijzen, wel met 29 procent toe naar 8,4 miljard euro.

Geely steunt autonoom rijden met eigen satelliet

De winstdaling is te wijten aan de voortdurende verstoringen van de productie door de aanhoudende coronabeperkingen in China zelf. Dat heeft ook een drukkend effect op de vraag naar nieuwe auto’s, heeft het bedrijf gemeld volgens Reuters en de Financial Times.

Daarnaast speelt het chiptekort ook dit autobedrijf parten. Geely Auto verwacht dat de pandemie-gerelateerde verstoringen in China langzamerhand in ernst af zullen nemen waardoor de vraag in de tweede jaarhelft weer kan herstellen. Het doel blijft dit jaar de 1,65 miljoen te halen wat dan 24 procent meer zou zijn dan in 2021.

Lees ook:
Geely lanceert volgend EV-merk

Reageren
500 tekens over
Winst Geely onder druk door corona - Automobielmanagement.nl

Winst Geely onder druk door corona

Het Chinese Geely Automobile Holdings heeft de nettowinst in het eerste halfjaar met 35 procent zien zakken naar 223 miljoen euro. Het aantal verkochte auto’s daalde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met drie procent naar 613.845. De omzet nam, door hogere verkoopprijzen, wel met 29 procent toe naar 8,4 miljard euro.

Geely steunt autonoom rijden met eigen satelliet

De winstdaling is te wijten aan de voortdurende verstoringen van de productie door de aanhoudende coronabeperkingen in China zelf. Dat heeft ook een drukkend effect op de vraag naar nieuwe auto’s, heeft het bedrijf gemeld volgens Reuters en de Financial Times.

Daarnaast speelt het chiptekort ook dit autobedrijf parten. Geely Auto verwacht dat de pandemie-gerelateerde verstoringen in China langzamerhand in ernst af zullen nemen waardoor de vraag in de tweede jaarhelft weer kan herstellen. Het doel blijft dit jaar de 1,65 miljoen te halen wat dan 24 procent meer zou zijn dan in 2021.

Lees ook:
Geely lanceert volgend EV-merk