Dat melden diverse internationale nieuwsdiensten. Met name in de provincie Sichuan in het zuid-westen van China wordt veel energie opgewekt uit waterkracht. Maar door de aanhoudende droogte en hittegolven zijn de waterstanden in de Yangtze fors gezakt zodat er weinig tot geen stroom geleverd wordt. Het provinciebestuur heeft al aangekondigd dat de stroom naar veel fabrieken zal worden onderbroken.

Toyota heeft haar fabriek in dat deel van China deze week stil gelegd. Volgens Chinese media is dat ook het geval met een batterijenfabriek van CATL dat een leverancier van Tesla is. CATL heeft dat zelf niet bevestigd. Voor Tesla is het bericht echter wel reden om het bestuur van Shanghai te verzoeken om er bij de collega’s in Sichuan op aan te dringen haar toeleveranciers toch van voldoende elektriciteit te voorzien. Tesla kon onlangs eindelijk de fabriek in Shanghai weer op gang brengen na twee maanden onderbrekingen wegens de strenge corona regels maar ziet de productie nu opnieuw in gevaar komen.

Lees ook:

Bij Tesla rolt drie miljoenste auto van de band