‘Ford moet 1,7 miljard dollar schadevergoeding betalen’

Ford Motor Co is door de jury in een rechtszaak in de Amerikaanse staat Georgia veroordeeld tot het betalen van 1,7 miljard dollar (1,69 miljard euro) schadevergoeding na een fataal ongeluk in 2014. Dat is de hoogste schadevergoeding die ooit in de staat is opgelegd, dit meldt persbureau Bloomberg.

Een dag eerder al kende de jury een bedrag van 24 miljoen dollar toe aan de familie als schadevergoedingFord (2020)

Het boerenechtpaar Melvin en Voncile Hill kwam om het leven toen hun 2002 Super Duty F-250 pick-up truck over de kop sloeg na een klapband. Ze reden op een lokale weg om een onderdeel voor een tractor op te halen, meldt de Atlanta Journal. Volgens de jury is bewezen dat de fatale afloop te wijten was aan een te zwak dak van de Ford Super Duty.

Een dag eerder al kende de jury een bedrag van 24 miljoen dollar toe aan de familie als schadevergoeding, met de aantekening dat Ford voor 70 procent verantwoordelijk is voor het ongeval. De 1,7 miljard dollar die Ford nu moet betalen is een extra vergoeding die als straf moet worden uitgekeerd.

De staat Georgia ontvangt hiervan 75 procent, de rest gaat naar de familie en advocaten. Ford gaat in beroep, aldus Bloomberg. In hoger beroep wordt de hoogte van schadevergoedingen vaak aanzienlijk verlaagd.

5,2 miljoen voertuigen

Ford heeft in totaal 5,2 miljoen voertuigen verkocht met een soortgelijk dak ‘dat de inzittenden kon plat drukken bij een roll-over.’ Het mankement doet zich voor in alle tussen 1999 en 2016 gebouwde auto’s van dat specifieke model, aldus een advocaat van de kinderen van het overleden echtpaar. Ook een bandenbedrijf dat volgens de jury de verkeerde banden onder de auto had geïnstalleerd moet een schadevergoeding aan hen overmaken.

Lees ook:

Ford verhoogt prijzen F-150 Lightning fors 

‘Ford moet 1,7 miljard dollar schadevergoeding betalen’ - Automobielmanagement.nl

‘Ford moet 1,7 miljard dollar schadevergoeding betalen’

Ford Motor Co is door de jury in een rechtszaak in de Amerikaanse staat Georgia veroordeeld tot het betalen van 1,7 miljard dollar (1,69 miljard euro) schadevergoeding na een fataal ongeluk in 2014. Dat is de hoogste schadevergoeding die ooit in de staat is opgelegd, dit meldt persbureau Bloomberg.

Een dag eerder al kende de jury een bedrag van 24 miljoen dollar toe aan de familie als schadevergoedingFord (2020)

Het boerenechtpaar Melvin en Voncile Hill kwam om het leven toen hun 2002 Super Duty F-250 pick-up truck over de kop sloeg na een klapband. Ze reden op een lokale weg om een onderdeel voor een tractor op te halen, meldt de Atlanta Journal. Volgens de jury is bewezen dat de fatale afloop te wijten was aan een te zwak dak van de Ford Super Duty.

Een dag eerder al kende de jury een bedrag van 24 miljoen dollar toe aan de familie als schadevergoeding, met de aantekening dat Ford voor 70 procent verantwoordelijk is voor het ongeval. De 1,7 miljard dollar die Ford nu moet betalen is een extra vergoeding die als straf moet worden uitgekeerd.

De staat Georgia ontvangt hiervan 75 procent, de rest gaat naar de familie en advocaten. Ford gaat in beroep, aldus Bloomberg. In hoger beroep wordt de hoogte van schadevergoedingen vaak aanzienlijk verlaagd.

5,2 miljoen voertuigen

Ford heeft in totaal 5,2 miljoen voertuigen verkocht met een soortgelijk dak ‘dat de inzittenden kon plat drukken bij een roll-over.’ Het mankement doet zich voor in alle tussen 1999 en 2016 gebouwde auto’s van dat specifieke model, aldus een advocaat van de kinderen van het overleden echtpaar. Ook een bandenbedrijf dat volgens de jury de verkeerde banden onder de auto had geïnstalleerd moet een schadevergoeding aan hen overmaken.

Lees ook:

Ford verhoogt prijzen F-150 Lightning fors