Hedin Group maakt fors meer winst over eerste halfjaar

Hedin Mobility Group, eigenaar van Stern, heeft in de woorden van ceo Anders Hedin in de eerste jaarhelft fantastische resultaten geboekt. “Aangepast voor acquisities konden we de netto omzet met 13 procent opvoeren, wat erg sterk is gezien de zwakke marktontwikkeling. Het is een fantastische waardering voor onze werknemers en hun capaciteit om waarde te creëren ondanks al de uitdagingen van dit moment.”

Voor Europa gaat het VDA nu uit van 11,3 miljoen personenauto’s, dat is dan 4 procent minder dan vorig jaarFoto: Hedin (2022)

De operationele winst van de Zweedse mobiliteitsgroep kwam, vergeleken met de eerste helft van 2021, bijna drie keer zo hoog uit op 1,17 miljoen euro. De nettowinst steeg met 240 procent naar 960 miljoen euro. De omzet ging over het halfjaar gezien met 60 procent omhoog naar bijna 20,7 miljard euro. Die stijging was wel grotendeels te danken aan de onophoudelijke reeks acquisities, niet alleen die van Stern maar ook van een reeks andere bedrijven in de Scandinavische landen, België, Duitsland, Slowakije, Hongarije en de Tsjechische Republiek. Op vergelijkbare basis namen de verkopen in eenheden gezien met 13 procent toe.

In het tweede kwartaal ging de totale omzet weliswaar omhoog met 75 procent maar bleef de vergelijkbare omzet stabiel vergeleken met een jaar eerder. De nettowinst kwam over de afgelopen drie maanden uit op ruim 340 miljoen euro.

Verdere ontwikkelingen Hedin

Hedin Mobility Group telde in het eerste halfjaar gemiddeld 5.030 werknemers. Een jaar eerder waren dat er nog niet meer dan 2.916. Het bedrijf meldt verder nog dat Henk van der Kwast, voormalig ceo van Stern, in juli werd benoemd tot Director Strategy and Mergers & Acquisitions van de hele groep.

Lees ook: 

Hedin dealer BYD in Duitsland en Zweden 

Hedin Group maakt fors meer winst over eerste halfjaar - Automobielmanagement.nl

Hedin Group maakt fors meer winst over eerste halfjaar

Hedin Mobility Group, eigenaar van Stern, heeft in de woorden van ceo Anders Hedin in de eerste jaarhelft fantastische resultaten geboekt. “Aangepast voor acquisities konden we de netto omzet met 13 procent opvoeren, wat erg sterk is gezien de zwakke marktontwikkeling. Het is een fantastische waardering voor onze werknemers en hun capaciteit om waarde te creëren ondanks al de uitdagingen van dit moment.”

Voor Europa gaat het VDA nu uit van 11,3 miljoen personenauto’s, dat is dan 4 procent minder dan vorig jaarFoto: Hedin (2022)

De operationele winst van de Zweedse mobiliteitsgroep kwam, vergeleken met de eerste helft van 2021, bijna drie keer zo hoog uit op 1,17 miljoen euro. De nettowinst steeg met 240 procent naar 960 miljoen euro. De omzet ging over het halfjaar gezien met 60 procent omhoog naar bijna 20,7 miljard euro. Die stijging was wel grotendeels te danken aan de onophoudelijke reeks acquisities, niet alleen die van Stern maar ook van een reeks andere bedrijven in de Scandinavische landen, België, Duitsland, Slowakije, Hongarije en de Tsjechische Republiek. Op vergelijkbare basis namen de verkopen in eenheden gezien met 13 procent toe.

In het tweede kwartaal ging de totale omzet weliswaar omhoog met 75 procent maar bleef de vergelijkbare omzet stabiel vergeleken met een jaar eerder. De nettowinst kwam over de afgelopen drie maanden uit op ruim 340 miljoen euro.

Verdere ontwikkelingen Hedin

Hedin Mobility Group telde in het eerste halfjaar gemiddeld 5.030 werknemers. Een jaar eerder waren dat er nog niet meer dan 2.916. Het bedrijf meldt verder nog dat Henk van der Kwast, voormalig ceo van Stern, in juli werd benoemd tot Director Strategy and Mergers & Acquisitions van de hele groep.

Lees ook: 

Hedin dealer BYD in Duitsland en Zweden