‘Noorse VW-importeur gaat snel op electric-only’

De Noorse importeur van Volkswagen Møller Mobility Group gaat al vanaf 1 januari 2024 alleen nog elektrische modellen invoeren. De VW-verkoper loopt daarmee twee jaar vooruit op de eisen van de Noorse regering.

Het doel van de nieuwe divisie is ‘om onze klanten topkwaliteit hardware en gemakkelijk te gebruiken software te bieden’Volkswagen (2021)

Dat meldt onder meer de Engelstalige website norway.postsen.com. Het aandeel EV’s in het totale wagenpark in Noorwegen is momenteel al opgelopen tot 18 procent. Bij de merken van de Volkswagen Group ligt dat op 22 procent. Van de vorig jaar in het land verkochte nieuwe VW-auto’s was ruim 80 procent een BEV.

Directeur Ulf Tore Hekneby van Møller Mobility Group hoopt dat de regering een vaste datum gaat bepalen waarop minstens de helft van de in het land rondrijdende auto’s elektrisch aangedreven moet zijn. Ook doet hij een beroep op Oslo om de vrijstelling van BTW op EV’s van meer dan 49.000 euro niet per 1 januari aanstaande in te trekken, zoals tot nu toe het plan is.

Lees ook:

Noorwegen wil voordeel voor EV-rijder afschaffen 

‘Noorse VW-importeur gaat snel op electric-only’ - Automobielmanagement.nl

‘Noorse VW-importeur gaat snel op electric-only’

De Noorse importeur van Volkswagen Møller Mobility Group gaat al vanaf 1 januari 2024 alleen nog elektrische modellen invoeren. De VW-verkoper loopt daarmee twee jaar vooruit op de eisen van de Noorse regering.

Het doel van de nieuwe divisie is ‘om onze klanten topkwaliteit hardware en gemakkelijk te gebruiken software te bieden’Volkswagen (2021)

Dat meldt onder meer de Engelstalige website norway.postsen.com. Het aandeel EV’s in het totale wagenpark in Noorwegen is momenteel al opgelopen tot 18 procent. Bij de merken van de Volkswagen Group ligt dat op 22 procent. Van de vorig jaar in het land verkochte nieuwe VW-auto’s was ruim 80 procent een BEV.

Directeur Ulf Tore Hekneby van Møller Mobility Group hoopt dat de regering een vaste datum gaat bepalen waarop minstens de helft van de in het land rondrijdende auto’s elektrisch aangedreven moet zijn. Ook doet hij een beroep op Oslo om de vrijstelling van BTW op EV’s van meer dan 49.000 euro niet per 1 januari aanstaande in te trekken, zoals tot nu toe het plan is.

Lees ook:

Noorwegen wil voordeel voor EV-rijder afschaffen