‘Ford zet Spaanse EV-fabriek ‘on hold’

Ford heeft de plannen om haar autofabriek in het Spaanse Valencia om te bouwen voor EV’s voorlopig stop gezet. De autobouwer zal ook geen aanvraag indienen voor miljarden aan overheidssteun voor de vestiging. De regering in Madrid had Ford al een eerste voorschot van 106 miljoen euro toegewezen. Ford noemt ‘herziene vooruitzichten voor Europa’ als reden voor het besluit maar stelt wel dat het vast blijft houden aan de Spaanse fabriek. Voorshands zullen daar ook geen banen verdwijnen.

De aangepaste winst over het derde kwartaal zal uitkomen tussen de 1,4 en 1,7 miljard dollarFord (2022)

Dat heeft onder meer de Spaanse krant El Pais gemeld. Ford maakte in juni haar strategie voor de productie van elektrische voertuigen in Europa bekend. Het Electric Vehicle Centre in Keulen wordt verder uitgebouwd, Valencia is uitgekozen als toekomstige fabriek voor EV’s terwijl de grote fabriek in het Duitse Saarlouis in 2025 zou moeten sluiten. Die plannen zouden zeker 4.500 werknemers hun baan kosten.

Maar nu komt Ford wat Spanje betreft terug op die voornemens. Het autobedrijf, dat eerder deze week 3.000 ontslagen in Noord-Amerika aankondigde, heeft verder niet toegelicht wat de herziene vooruitzichten precies betekenen.

Lees ook:

‘Ford schrapt 3.000 banen’ 

‘Ford zet Spaanse EV-fabriek ‘on hold’ - Automobielmanagement.nl

‘Ford zet Spaanse EV-fabriek ‘on hold’

Ford heeft de plannen om haar autofabriek in het Spaanse Valencia om te bouwen voor EV’s voorlopig stop gezet. De autobouwer zal ook geen aanvraag indienen voor miljarden aan overheidssteun voor de vestiging. De regering in Madrid had Ford al een eerste voorschot van 106 miljoen euro toegewezen. Ford noemt ‘herziene vooruitzichten voor Europa’ als reden voor het besluit maar stelt wel dat het vast blijft houden aan de Spaanse fabriek. Voorshands zullen daar ook geen banen verdwijnen.

De aangepaste winst over het derde kwartaal zal uitkomen tussen de 1,4 en 1,7 miljard dollarFord (2022)

Dat heeft onder meer de Spaanse krant El Pais gemeld. Ford maakte in juni haar strategie voor de productie van elektrische voertuigen in Europa bekend. Het Electric Vehicle Centre in Keulen wordt verder uitgebouwd, Valencia is uitgekozen als toekomstige fabriek voor EV’s terwijl de grote fabriek in het Duitse Saarlouis in 2025 zou moeten sluiten. Die plannen zouden zeker 4.500 werknemers hun baan kosten.

Maar nu komt Ford wat Spanje betreft terug op die voornemens. Het autobedrijf, dat eerder deze week 3.000 ontslagen in Noord-Amerika aankondigde, heeft verder niet toegelicht wat de herziene vooruitzichten precies betekenen.

Lees ook:

‘Ford schrapt 3.000 banen’