‘Nieuwe VW-baas wil ook E-brandstof’

“Om de klimaatdoelen voor de auto-industrie te bereiken, moet niet alleen worden ingezet op elektrische voertuigen maar zijn ook E-brandstoffen noodzakelijk. Die synthetische brandstoffen voor auto’s met een verbrandingsmotor zijn een zinvolle uitbreiding voor de elektro-mobiliteit. Auto’s met een verbrandingsmotor zullen over decennia nog steeds bestaan. Met synthetische brandstoffen kunnen die auto’s een bijdrage leveren aan een snelle CO2-reductie.”

Blume zet minder zwaar in op elektrische auto’s dan zijn voorganger.Volkswagen (2022)

Dat zegt Oliver Blume, momenteel nog directeur van Porsche maar per 1 september ceo van de hele Volkswagen Group, in een interview met Automobilwoche. Blume wil het daarin niet hebben over zijn toekomstige rol in het VW-concern of over de komende beursgang van Porsche maar laat wel doorschemeren dat hij toch wat minder zwaar inzet op elektrische auto’s vergeleken met zijn voorganger Herbert Diess.

Diess, die door de bestuursraad van Volkswagen AG is gedwongen om te vertrekken, is zeer kritisch over de E-brandstoffen vanwege de slechte efficiëntie en het hoge stroomverbruik bij de productie ervan. Vooral dat laatste zou het, zeker onder de huidige omstandigheden, veel te duur maken. Maar voorstanders gaan ervan uit dat verder onderzoek en ontwikkeling zal leiden tot verbeteringen waardoor de synthetische brandstoffen wel een alternatief kunnen vormen voor batterij-elektrische aandrijvingen.

Lees ook:

Volkswagen Bank financiert laadinfrastructuur 

Reageren
500 tekens over
‘Nieuwe VW-baas wil ook E-brandstof’ - Automobielmanagement.nl

‘Nieuwe VW-baas wil ook E-brandstof’

“Om de klimaatdoelen voor de auto-industrie te bereiken, moet niet alleen worden ingezet op elektrische voertuigen maar zijn ook E-brandstoffen noodzakelijk. Die synthetische brandstoffen voor auto’s met een verbrandingsmotor zijn een zinvolle uitbreiding voor de elektro-mobiliteit. Auto’s met een verbrandingsmotor zullen over decennia nog steeds bestaan. Met synthetische brandstoffen kunnen die auto’s een bijdrage leveren aan een snelle CO2-reductie.”

Blume zet minder zwaar in op elektrische auto’s dan zijn voorganger.Volkswagen (2022)

Dat zegt Oliver Blume, momenteel nog directeur van Porsche maar per 1 september ceo van de hele Volkswagen Group, in een interview met Automobilwoche. Blume wil het daarin niet hebben over zijn toekomstige rol in het VW-concern of over de komende beursgang van Porsche maar laat wel doorschemeren dat hij toch wat minder zwaar inzet op elektrische auto’s vergeleken met zijn voorganger Herbert Diess.

Diess, die door de bestuursraad van Volkswagen AG is gedwongen om te vertrekken, is zeer kritisch over de E-brandstoffen vanwege de slechte efficiëntie en het hoge stroomverbruik bij de productie ervan. Vooral dat laatste zou het, zeker onder de huidige omstandigheden, veel te duur maken. Maar voorstanders gaan ervan uit dat verder onderzoek en ontwikkeling zal leiden tot verbeteringen waardoor de synthetische brandstoffen wel een alternatief kunnen vormen voor batterij-elektrische aandrijvingen.

Lees ook:

Volkswagen Bank financiert laadinfrastructuur