Dat zegt Oliver Blume, momenteel nog directeur van Porsche maar per 1 september ceo van de hele Volkswagen Group, in een interview met Automobilwoche. Blume wil het daarin niet hebben over zijn toekomstige rol in het VW-concern of over de komende beursgang van Porsche maar laat wel doorschemeren dat hij toch wat minder zwaar inzet op elektrische auto’s vergeleken met zijn voorganger Herbert Diess.

Diess, die door de bestuursraad van Volkswagen AG is gedwongen om te vertrekken, is zeer kritisch over de E-brandstoffen vanwege de slechte efficiëntie en het hoge stroomverbruik bij de productie ervan. Vooral dat laatste zou het, zeker onder de huidige omstandigheden, veel te duur maken. Maar voorstanders gaan ervan uit dat verder onderzoek en ontwikkeling zal leiden tot verbeteringen waardoor de synthetische brandstoffen wel een alternatief kunnen vormen voor batterij-elektrische aandrijvingen.

Lees ook:

Volkswagen Bank financiert laadinfrastructuur