‘Brit laat grotere auto links liggen’

Britse autobezitters ruilen steeds meer hun grote auto in voor een kleiner model of zelfs een tweedehands. Zo kunnen ze het verschil in hun zak steken en ook besparen op de gebruikskosten van hun auto.

De vakbonden hebben eerder met moederbedrijf Stellantis afspraken gemaakt over baanbehoud tot 2027Opel (2022)

Dat meldt financieringsmaatschappij Close Brothers Motor Finance tegenover The Guardian. “Dealers zien een groeiende vraag naar auto’s als de Opel Corsa, Volkswagen Golf of Ford Focus, vooral bij automobilisten die al jaren in een BMW of Mercedes rijden. Die verandering in het consumentengedrag is sinds een maand of twee, drie te merken maar is nu duidelijk aan het versnellen. Mensen beginnen steeds meer de gevolgen van de energiecrisis en de hoge kosten van levensonderhoud te voelen en proberen te besparen waar ze kunnen, dus ook bij de auto,” aldus Lisa Watson van Close Brothers.

Britse autolease-bedrijven zien de vraag ook inzakken. Bij Auto Lease Company was het aantal aanvragen afgelopen maand 17 procent lager dan een jaar geleden. “Je ziet een duidelijke trend van mensen die kijken naar een goedkoper alternatief,” aldus een woordvoerder van dat bedrijf. “Iedereen is bezorgd over zijn gas- en elektrarekening, je wil je niet te veel vastleggen op een hoog maandbedrag voor een auto.”

Lees ook:

Britten willen in 2025 autonoom kunnen rijden 

‘Brit laat grotere auto links liggen’ - Automobielmanagement.nl

‘Brit laat grotere auto links liggen’

Britse autobezitters ruilen steeds meer hun grote auto in voor een kleiner model of zelfs een tweedehands. Zo kunnen ze het verschil in hun zak steken en ook besparen op de gebruikskosten van hun auto.

De vakbonden hebben eerder met moederbedrijf Stellantis afspraken gemaakt over baanbehoud tot 2027Opel (2022)

Dat meldt financieringsmaatschappij Close Brothers Motor Finance tegenover The Guardian. “Dealers zien een groeiende vraag naar auto’s als de Opel Corsa, Volkswagen Golf of Ford Focus, vooral bij automobilisten die al jaren in een BMW of Mercedes rijden. Die verandering in het consumentengedrag is sinds een maand of twee, drie te merken maar is nu duidelijk aan het versnellen. Mensen beginnen steeds meer de gevolgen van de energiecrisis en de hoge kosten van levensonderhoud te voelen en proberen te besparen waar ze kunnen, dus ook bij de auto,” aldus Lisa Watson van Close Brothers.

Britse autolease-bedrijven zien de vraag ook inzakken. Bij Auto Lease Company was het aantal aanvragen afgelopen maand 17 procent lager dan een jaar geleden. “Je ziet een duidelijke trend van mensen die kijken naar een goedkoper alternatief,” aldus een woordvoerder van dat bedrijf. “Iedereen is bezorgd over zijn gas- en elektrarekening, je wil je niet te veel vastleggen op een hoog maandbedrag voor een auto.”

Lees ook:

Britten willen in 2025 autonoom kunnen rijden