Porsche kan 85 miljard waard zijn op de beurs

Porsche zal de komende dagen de beursgang definitief aankondigen. De Raad van Bestuur van Volkswagen Group zal de plannen deze week aftimmeren. De autofabrikant zou dan in september een notering kunnen krijgen aan de beurs van Frankfurt.

De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangtPorsche (2022)

Eigenaar Volkswagen Group heeft de laatste weken de interesse gepeild bij grote investeerders. Dat heeft al voldoende belangstellenden opgeleverd voor een beursgang met een waarde van tussen de 60 en 85 miljard euro, meldt onder meer persbureau Bloomberg. Dat zou dan één van de grootste beursintroducties ooit in Europa worden. “Ondanks de financiële tegenwind, heeft Volkswagen Group er toch vertrouwen in dat een beursgang op dit moment een succes kan worden.” Een slag om de arm is nog wel dat het beursklimaat niet verder verslechterd.

Volkswagen AG houdt na de beursgang een fors meerderheidsbelang in Porsche. Dat heeft de groep ook gedaan nadat vrachtwagendochter Traton een beursnotering kreeg. Bij Porsche houden de oprichtersfamilies Porsche en Piëch eveneens een belangrijke vinger in de pap. Zij krijgen bij een beursgang 25% plus 1 aandelen toegewezen.

Lees ook:

Ook Porsche legt meer nadruk op luxe 

Reageren
500 tekens over
Porsche kan 85 miljard waard zijn op de beurs - Automobielmanagement.nl

Porsche kan 85 miljard waard zijn op de beurs

Porsche zal de komende dagen de beursgang definitief aankondigen. De Raad van Bestuur van Volkswagen Group zal de plannen deze week aftimmeren. De autofabrikant zou dan in september een notering kunnen krijgen aan de beurs van Frankfurt.

De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangtPorsche (2022)

Eigenaar Volkswagen Group heeft de laatste weken de interesse gepeild bij grote investeerders. Dat heeft al voldoende belangstellenden opgeleverd voor een beursgang met een waarde van tussen de 60 en 85 miljard euro, meldt onder meer persbureau Bloomberg. Dat zou dan één van de grootste beursintroducties ooit in Europa worden. “Ondanks de financiële tegenwind, heeft Volkswagen Group er toch vertrouwen in dat een beursgang op dit moment een succes kan worden.” Een slag om de arm is nog wel dat het beursklimaat niet verder verslechterd.

Volkswagen AG houdt na de beursgang een fors meerderheidsbelang in Porsche. Dat heeft de groep ook gedaan nadat vrachtwagendochter Traton een beursnotering kreeg. Bij Porsche houden de oprichtersfamilies Porsche en Piëch eveneens een belangrijke vinger in de pap. Zij krijgen bij een beursgang 25% plus 1 aandelen toegewezen.

Lees ook:

Ook Porsche legt meer nadruk op luxe