Dat meldt BYD Company in een uitgebreid halfjaarbericht. Het bedrijf wist het marktaandeel op de EV-markt in China op te voeren tot bijna 25 procent, dat is 7,5 procent meer dan een jaar eerder. Verder meldt BYD dat het per 30 juni wereldwijd 418.700 werknemers in dienst had.

Wat buitenlandse markten betreft, kon de Groep de Tang EV eind verleden jaar met succes lanceren in Noorwegen. Daarnaast begon BYD ook in Australië, de Dominicaanse Republiek, Costa Rica, Brazilië en Colombia. “Op basis van de alomvattende kracht van de leidende technologie, kwaliteit en markt is de expansie van de Groeps nieuwe-energie personenauto’s versneld.”

Warren Buffett

BYD wordt vaak genoemd als het bedrijf waar de bekende Amerikaanse investeerder Warren Buffett al sinds 2008 een flink belang in heeft. Dinsdag heeft zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, net meegedeeld dat het 1,33 miljoen aandelen BYD heeft verkocht voor 43 miljoen dollar. Buffett heeft daarna nog altijd wel 19,2 procent van de aandelen BYD in handen.

Lees ook:

‘BYD komt naar nog drie Europese landen’