Chinese BYD ziet winst met 75 procent toenemen

De Chinese auto-, bussen- en mobieltjesfabrikant BYD, die net een verdere expansie in Europa heeft aangekondigd, heeft in het eerste halfjaar een brutowinst geboekt van omgerekend 2,9 miljard euro. Dat is 75 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging met ruim 65 procent omhoog naar een goede 20 miljard euro. Bijna driekwart van die omzet komt van de automobile-divisie terwijl dat een jaar eerder nog net de helft was.

BYD (2022)

Dat meldt BYD Company in een uitgebreid halfjaarbericht. Het bedrijf wist het marktaandeel op de EV-markt in China op te voeren tot bijna 25 procent, dat is 7,5 procent meer dan een jaar eerder. Verder meldt BYD dat het per 30 juni wereldwijd 418.700 werknemers in dienst had.

Wat buitenlandse markten betreft, kon de Groep de Tang EV eind verleden jaar met succes lanceren in Noorwegen. Daarnaast begon BYD ook in Australië, de Dominicaanse Republiek, Costa Rica, Brazilië en Colombia. “Op basis van de alomvattende kracht van de leidende technologie, kwaliteit en markt is de expansie van de Groeps nieuwe-energie personenauto’s versneld.”

Warren Buffett

BYD wordt vaak genoemd als het bedrijf waar de bekende Amerikaanse investeerder Warren Buffett al sinds 2008 een flink belang in heeft. Dinsdag heeft zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, net meegedeeld dat het 1,33 miljoen aandelen BYD heeft verkocht voor 43 miljoen dollar. Buffett heeft daarna nog altijd wel 19,2 procent van de aandelen BYD in handen.

Lees ook:

‘BYD komt naar nog drie Europese landen’ 

Chinese BYD ziet winst met 75 procent toenemen - Automobielmanagement.nl

Chinese BYD ziet winst met 75 procent toenemen

De Chinese auto-, bussen- en mobieltjesfabrikant BYD, die net een verdere expansie in Europa heeft aangekondigd, heeft in het eerste halfjaar een brutowinst geboekt van omgerekend 2,9 miljard euro. Dat is 75 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging met ruim 65 procent omhoog naar een goede 20 miljard euro. Bijna driekwart van die omzet komt van de automobile-divisie terwijl dat een jaar eerder nog net de helft was.

BYD (2022)

Dat meldt BYD Company in een uitgebreid halfjaarbericht. Het bedrijf wist het marktaandeel op de EV-markt in China op te voeren tot bijna 25 procent, dat is 7,5 procent meer dan een jaar eerder. Verder meldt BYD dat het per 30 juni wereldwijd 418.700 werknemers in dienst had.

Wat buitenlandse markten betreft, kon de Groep de Tang EV eind verleden jaar met succes lanceren in Noorwegen. Daarnaast begon BYD ook in Australië, de Dominicaanse Republiek, Costa Rica, Brazilië en Colombia. “Op basis van de alomvattende kracht van de leidende technologie, kwaliteit en markt is de expansie van de Groeps nieuwe-energie personenauto’s versneld.”

Warren Buffett

BYD wordt vaak genoemd als het bedrijf waar de bekende Amerikaanse investeerder Warren Buffett al sinds 2008 een flink belang in heeft. Dinsdag heeft zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, net meegedeeld dat het 1,33 miljoen aandelen BYD heeft verkocht voor 43 miljoen dollar. Buffett heeft daarna nog altijd wel 19,2 procent van de aandelen BYD in handen.

Lees ook:

‘BYD komt naar nog drie Europese landen’