Het toen nog prille Polestar voerde een jaar of vier geleden een logo in met twee gekoppelde ‘chevrons’ waarmee het de Poolster wil verbeelden. Maar Citroën, dat al vele jaren ‘chevrons’ als haar logo gebruikt, vloog meteen in de gordijnen en trok naar de rechter. Het Stellantis bedrijf kreeg daarbij gezelschap van ‘zuster’ DS die eveneens ‘chevrons’ gebruikt als logo. De rechtbank in Parijs bepaalde dat er inderdaad sprake was van inbreuk op het merkenrecht en legde de nieuwkomer direct een handelsverbod in Frankrijk op. Bovendien moest Polestar alle kosten van de rechtszaak betalen.

Polestar sloeg echter terug met de beschuldiging dat Citroën bepaalde onderdelen namaakte. Nu dat opnieuw tot een reeks kostbare rechtszaken dreigt te leiden, hebben beide autofabrikanten besloten de zaak in der minne te schikken. Wat precies de afspraken zijn, is niet naar buiten gebracht maar wel heeft Polestar als resultaat aan kunnen kondigen dat het binnenkort ook in Frankrijk auto’s zal gaan verkopen.

Lees ook:

Polestar krijgt beursnotering in New York