“Ook wanneer de inschrijvingen van augustus de terugval van de eerste zeven maanden enigszins hebben verminderd, blijft de markt voor personenwagens onder druk staan door vertraagde leveringen. Zo komt de markt voor nieuwe personenwagens voor de eerste acht maanden van 2022 uit op 250.465 eenheden, wat neerkomt op een daling met 12,7 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2021,” tekent Febiac aan.

Bij lichte bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton blijft de malaise voorlopig voortduren. Met 4.584 registraties in augustus 2022 vertoont deze markt een maandelijkse daling van 10,8 procent en over de eerste acht maanden gezien met 26,1 procent. Verder sloot de Belgische markt voor gemotoriseerde tweewielers augustus positief af met een stijging van 4,6 procent naar 2.266 geregistreerde eenheden. Over de eerste acht maanden vertoont deze markt, die motorfietsen, scooters, driewielers en lichte vierwielers omvat, een cumulatieve krimp van 5,2 procent.

Lees ook:

‘BYD komt naar nog drie Europese landen’