Na 14 maanden weer plus op Belgische automarkt

Na 14 maanden van dalingen laat de Belgische automarkt eindelijk weer een plus zien. Met 28.917 nieuwe personenauto’s die in augustus werden ingeschreven, kwam dat aantal 7 procent hoger uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat is echter nog steeds 19.019 eenheden lager dan het aantal inschrijvingen van augustus 2019 vóór het uitbreken van de Covid-19 pandemie, melden de Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en Febiac, de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie.

automarkt België
De markt voor nieuwe personenwagens komt voor de eerste acht maanden van 2022 uit op een daling van 12,7 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2021Shutterstock (2019)

“Ook wanneer de inschrijvingen van augustus de terugval van de eerste zeven maanden enigszins hebben verminderd, blijft de markt voor personenwagens onder druk staan door vertraagde leveringen. Zo komt de markt voor nieuwe personenwagens voor de eerste acht maanden van 2022 uit op 250.465 eenheden, wat neerkomt op een daling met 12,7 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2021,” tekent Febiac aan.

Bij lichte bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton blijft de malaise voorlopig voortduren. Met 4.584 registraties in augustus 2022 vertoont deze markt een maandelijkse daling van 10,8 procent en over de eerste acht maanden gezien met 26,1 procent. Verder sloot de Belgische markt voor gemotoriseerde tweewielers augustus positief af met een stijging van 4,6 procent naar 2.266 geregistreerde eenheden. Over de eerste acht maanden vertoont deze markt, die motorfietsen, scooters, driewielers en lichte vierwielers omvat, een cumulatieve krimp van 5,2 procent.

Lees ook:

‘BYD komt naar nog drie Europese landen’ 

Na 14 maanden weer plus op Belgische automarkt - Automobielmanagement.nl

Na 14 maanden weer plus op Belgische automarkt

Na 14 maanden van dalingen laat de Belgische automarkt eindelijk weer een plus zien. Met 28.917 nieuwe personenauto’s die in augustus werden ingeschreven, kwam dat aantal 7 procent hoger uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat is echter nog steeds 19.019 eenheden lager dan het aantal inschrijvingen van augustus 2019 vóór het uitbreken van de Covid-19 pandemie, melden de Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en Febiac, de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie.

automarkt België
De markt voor nieuwe personenwagens komt voor de eerste acht maanden van 2022 uit op een daling van 12,7 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2021Shutterstock (2019)

“Ook wanneer de inschrijvingen van augustus de terugval van de eerste zeven maanden enigszins hebben verminderd, blijft de markt voor personenwagens onder druk staan door vertraagde leveringen. Zo komt de markt voor nieuwe personenwagens voor de eerste acht maanden van 2022 uit op 250.465 eenheden, wat neerkomt op een daling met 12,7 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2021,” tekent Febiac aan.

Bij lichte bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton blijft de malaise voorlopig voortduren. Met 4.584 registraties in augustus 2022 vertoont deze markt een maandelijkse daling van 10,8 procent en over de eerste acht maanden gezien met 26,1 procent. Verder sloot de Belgische markt voor gemotoriseerde tweewielers augustus positief af met een stijging van 4,6 procent naar 2.266 geregistreerde eenheden. Over de eerste acht maanden vertoont deze markt, die motorfietsen, scooters, driewielers en lichte vierwielers omvat, een cumulatieve krimp van 5,2 procent.

Lees ook:

‘BYD komt naar nog drie Europese landen’