Groen licht voor beursgang Porsche

De Volkswagen Group heeft het licht op groen gezet voor een beursgang van Porsche. Eind deze maand of begin oktober krijgt Porsche een notering aan de beurs van Frankfurt.

De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangtPorsche (2022)

Dat heeft de onderneming meegedeeld in een financieel persbericht. In eerste instantie wordt niet meer dan 25 procent van de aandelen Porsche aan de beurs verhandeld. De rest blijft in handen van de Volkswagen Group zelf of van de families Porsche en Piëch. Het investeringsfonds van Qatar heeft al meegedeeld dat het geïnteresseerd is in bijna 5 procent van de verhandelbare aandelen.

“De beursgang van Porsche geeft een merkbare wind in de rug voor de transformatie van de Volkswagen Group,” zegt financieel directeur en chief operating officer dr Arno Antlitz. “De transformatie vergt belangrijke investeringen in nieuwe technologieën. Met haar tien sterke merken wil Volkswagen een leidende positie blijven houden in de markt voor batterij-elektrische, steeds meer geautomatiseerde en software-gebaseerde mobiliteit. Met een beursgang van Porsche kan de Volkswagen Group een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis openen. Die beursgang biedt de Groep meer ondernemers flexibiliteit om de NEW AUTO strategie te implementeren en zal een belangrijke wind in de rug vormen voor de transformatie naar een geïntegreerde mobiliteitsonderneming.”

Lees ook:

Porsche kan 85 miljard waard zijn op de beurs 

Groen licht voor beursgang Porsche - Automobielmanagement.nl

Groen licht voor beursgang Porsche

De Volkswagen Group heeft het licht op groen gezet voor een beursgang van Porsche. Eind deze maand of begin oktober krijgt Porsche een notering aan de beurs van Frankfurt.

De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangtPorsche (2022)

Dat heeft de onderneming meegedeeld in een financieel persbericht. In eerste instantie wordt niet meer dan 25 procent van de aandelen Porsche aan de beurs verhandeld. De rest blijft in handen van de Volkswagen Group zelf of van de families Porsche en Piëch. Het investeringsfonds van Qatar heeft al meegedeeld dat het geïnteresseerd is in bijna 5 procent van de verhandelbare aandelen.

“De beursgang van Porsche geeft een merkbare wind in de rug voor de transformatie van de Volkswagen Group,” zegt financieel directeur en chief operating officer dr Arno Antlitz. “De transformatie vergt belangrijke investeringen in nieuwe technologieën. Met haar tien sterke merken wil Volkswagen een leidende positie blijven houden in de markt voor batterij-elektrische, steeds meer geautomatiseerde en software-gebaseerde mobiliteit. Met een beursgang van Porsche kan de Volkswagen Group een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis openen. Die beursgang biedt de Groep meer ondernemers flexibiliteit om de NEW AUTO strategie te implementeren en zal een belangrijke wind in de rug vormen voor de transformatie naar een geïntegreerde mobiliteitsonderneming.”

Lees ook:

Porsche kan 85 miljard waard zijn op de beurs