‘Wachtlijsten bij BYD lopen op’

Mensen die een auto bestellen bij BYD moeten daar steeds langer op wachten. De Chinese fabrikant, die net dezer dagen zijn intrede doet in Nederland en andere Europese landen, heeft inmiddels al een achterstand van meer dan 700 duizend auto’s, heeft CEO Wang Chuanfu volgens electrive.com meegedeeld tegenover lokale media in China. De wachttijd voor een nieuwe auto is nu opgelopen naar minstens vijf maanden.

BYD (2022)

BYD heeft net als andere industriële bedrijven in China te kampen met stroomstoringen en andere onderbrekingen door de extreme hitte en droogte. Ook zijn er nog steeds coronabeperkingen. Desondanks wist het bedrijf afgelopen maand 174.915 elektrische voertuigen te verkopen, wat meer dan 110 duizend meer was dan in dezelfde maand vorig jaar en ook 7,6 procent meer dan in juli. Tegen het eind van dit jaar hoopt BYD een productie te halen van 280 duizend auto’s per maand.

BYD wordt in ons land vertegenwoordigd door Louwman Groep. Het Chinese merk zal Nederlandse klanten zowel online als offline verkoop mogelijkheden alsmede aftersales diensten aanbieden. In Duitsland en Zweden wordt het merk ingevoerd en gedistribueerd door de Hedin Groep die in ons land dan weer eigenaar is van Stern.

Lees ook:

Chinese BYD ziet winst met 75 procent toenemen 

‘Wachtlijsten bij BYD lopen op’ - Automobielmanagement.nl

‘Wachtlijsten bij BYD lopen op’

Mensen die een auto bestellen bij BYD moeten daar steeds langer op wachten. De Chinese fabrikant, die net dezer dagen zijn intrede doet in Nederland en andere Europese landen, heeft inmiddels al een achterstand van meer dan 700 duizend auto’s, heeft CEO Wang Chuanfu volgens electrive.com meegedeeld tegenover lokale media in China. De wachttijd voor een nieuwe auto is nu opgelopen naar minstens vijf maanden.

BYD (2022)

BYD heeft net als andere industriële bedrijven in China te kampen met stroomstoringen en andere onderbrekingen door de extreme hitte en droogte. Ook zijn er nog steeds coronabeperkingen. Desondanks wist het bedrijf afgelopen maand 174.915 elektrische voertuigen te verkopen, wat meer dan 110 duizend meer was dan in dezelfde maand vorig jaar en ook 7,6 procent meer dan in juli. Tegen het eind van dit jaar hoopt BYD een productie te halen van 280 duizend auto’s per maand.

BYD wordt in ons land vertegenwoordigd door Louwman Groep. Het Chinese merk zal Nederlandse klanten zowel online als offline verkoop mogelijkheden alsmede aftersales diensten aanbieden. In Duitsland en Zweden wordt het merk ingevoerd en gedistribueerd door de Hedin Groep die in ons land dan weer eigenaar is van Stern.

Lees ook:

Chinese BYD ziet winst met 75 procent toenemen