Arval boekt 76 procent meer winst

De operationele winst van lease- en mobiliteitsbedrijf Arval kwam het afgelopen halfjaar uit op 767,5 miljoen euro, ruim 76 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met ruim 44 procent toe naar 1,2 miljard euro, mede door de hoge prijzen voor gebruikte auto’s.

Arval-vloot neemt 9,1 procent toe
Arval (2018)

Arval wist de vloot in het eerste halfjaar met 5,9 procent uit te breiden tot 1.500.536 voertuigen per 30 juni. Het retailsegment daarbinnen groeide met 13,3 procent naar 421.739 voertuigen waarvan 20,3 procent in private lease. Het aantal verkochte auto’s was met 132.350 echter bijna een kwart lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

De autoverkoop profiteerde echter van de positieve ontwikkeling van de markt voor tweedehandsauto’s kijkend naar vraag en prijzen. Door de langere levertijden van nieuwe auto’s zijn de prijzen van occasions gestegen en heeft het bedrijf een verkoopresultaat geboekt van 494,1 miljoen euro, gemiddeld 3.733 euro per auto.

Het Franse Arval deelde vorige week mee dat het in ons land Terberg Business Lease Groep TBLG heeft overgenomen. Dat brengt nog eens 38 duizend voertuigen binnen. “Deze acquisitie stelt Arval in staat haar positie in Nederland te versterken en één van de belangrijkste lokale spelers te worden alsmede de B2C markt in dit land te betreden waar TBLG een sterke positie inneemt met JustLease,” laat Arval in een halfjaarbericht aan investeerders weten.

Arval Beyond

Het leasebedrijf heeft afgelopen halfjaar haar Arval Beyond-strategie verder uitgevoerd teneinde ‘een leider in duurzame mobiliteit te worden.’ Zo is Arval nu met e-bike leasing actief in 13 landen waarbij het aantal contracten met 17 procent toenam vergeleken met eind december 2021. Verder was het aantal MaaS-gebruikers eind juni 2,2 maal zo hoog als zes maanden eerder. Ook startte Arval via moederbedrijf BNP Paribas een samenwerking met Jaguar Land Rover voor mobiliteitsfinanciering in negen Europese landen.

Lees ook:

Athlon en Arval leveren leaseauto’s aan EU 

Reageren
500 tekens over
Arval boekt 76 procent meer winst - Automobielmanagement.nl

Arval boekt 76 procent meer winst

De operationele winst van lease- en mobiliteitsbedrijf Arval kwam het afgelopen halfjaar uit op 767,5 miljoen euro, ruim 76 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met ruim 44 procent toe naar 1,2 miljard euro, mede door de hoge prijzen voor gebruikte auto’s.

Arval-vloot neemt 9,1 procent toe
Arval (2018)

Arval wist de vloot in het eerste halfjaar met 5,9 procent uit te breiden tot 1.500.536 voertuigen per 30 juni. Het retailsegment daarbinnen groeide met 13,3 procent naar 421.739 voertuigen waarvan 20,3 procent in private lease. Het aantal verkochte auto’s was met 132.350 echter bijna een kwart lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

De autoverkoop profiteerde echter van de positieve ontwikkeling van de markt voor tweedehandsauto’s kijkend naar vraag en prijzen. Door de langere levertijden van nieuwe auto’s zijn de prijzen van occasions gestegen en heeft het bedrijf een verkoopresultaat geboekt van 494,1 miljoen euro, gemiddeld 3.733 euro per auto.

Het Franse Arval deelde vorige week mee dat het in ons land Terberg Business Lease Groep TBLG heeft overgenomen. Dat brengt nog eens 38 duizend voertuigen binnen. “Deze acquisitie stelt Arval in staat haar positie in Nederland te versterken en één van de belangrijkste lokale spelers te worden alsmede de B2C markt in dit land te betreden waar TBLG een sterke positie inneemt met JustLease,” laat Arval in een halfjaarbericht aan investeerders weten.

Arval Beyond

Het leasebedrijf heeft afgelopen halfjaar haar Arval Beyond-strategie verder uitgevoerd teneinde ‘een leider in duurzame mobiliteit te worden.’ Zo is Arval nu met e-bike leasing actief in 13 landen waarbij het aantal contracten met 17 procent toenam vergeleken met eind december 2021. Verder was het aantal MaaS-gebruikers eind juni 2,2 maal zo hoog als zes maanden eerder. Ook startte Arval via moederbedrijf BNP Paribas een samenwerking met Jaguar Land Rover voor mobiliteitsfinanciering in negen Europese landen.

Lees ook:

Athlon en Arval leveren leaseauto’s aan EU