Stellantis betaalt GM 923 miljoen voor aandelen

Stellantis betaalt General Motors precies 923,247,678 dollar voor een aandelenbelang dat GM heeft overgehouden na de verkoop van Opel/Vauxhall aan het toenmalige Groupe PSA in 2017.

De transacties zijn allen op donderdag 15 september uitgevoerd.Stellantis (2022)

GM ontvangt ook 130 miljoen voor dividenden van Groupe PSA en Stellantis alsmede 1,2 miljoen aandelen in toeleverancier Faurecia die voorheen tot Peugeot en vervolgens Groupe PSA behoorde maar nu zelfstandig is.

Dat heeft Stellantis in een bericht aan de beurs meegedeeld. Het belang in de vorm van ‘warrants’ op 69,1 miljoen gewone aandelen in Stellantis vertegenwoordigt ongeveer 2,2 procent van het volledige aandelenkapitaal van de in Amsterdam gevestigde autogroep. De rechten op de aandelen konden vijf jaar na de uitgifte worden uitgeoefend. De transacties zijn allen op donderdag 15 september uitgevoerd.

Lees ook:

Stellantis zet record cijfers neer 

Reageren
500 tekens over
Stellantis betaalt GM 923 miljoen voor aandelen - Automobielmanagement.nl

Stellantis betaalt GM 923 miljoen voor aandelen

Stellantis betaalt General Motors precies 923,247,678 dollar voor een aandelenbelang dat GM heeft overgehouden na de verkoop van Opel/Vauxhall aan het toenmalige Groupe PSA in 2017.

De transacties zijn allen op donderdag 15 september uitgevoerd.Stellantis (2022)

GM ontvangt ook 130 miljoen voor dividenden van Groupe PSA en Stellantis alsmede 1,2 miljoen aandelen in toeleverancier Faurecia die voorheen tot Peugeot en vervolgens Groupe PSA behoorde maar nu zelfstandig is.

Dat heeft Stellantis in een bericht aan de beurs meegedeeld. Het belang in de vorm van ‘warrants’ op 69,1 miljoen gewone aandelen in Stellantis vertegenwoordigt ongeveer 2,2 procent van het volledige aandelenkapitaal van de in Amsterdam gevestigde autogroep. De rechten op de aandelen konden vijf jaar na de uitgifte worden uitgeoefend. De transacties zijn allen op donderdag 15 september uitgevoerd.

Lees ook:

Stellantis zet record cijfers neer