Autoverkopen in China maken grote sprong vooruit

De Chinese autoverkopen zijn in augustus ruim 32 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat was weer een iets grotere sprong dan de 29 procent groei in de voorafgaande maand en de 24 procent groei in juni. In de maanden daarvoor was steeds sprake van een forse daling op jaarbasis.

Het aantal in China verkochte ‘nieuwe energie’ auto’s kwam in de afgelopen maand met 660 duizend stuks dubbel zo hoog uit als een jaar eerder.BMW(2022)

In totaal werden er in augustus in China 2,38 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, meldt de China Association of Automobile Manufacturers. Over de eerste acht maanden is nu een plusje van 1,7 procent bereikt. De auto-organisatie schrijft de groei van de laatste maanden vooral toe aan maatregelen van de overheid om de autoverkopen op te vijzelen. Voor heel 2022 gaat de CAAM nu uit van zo’n 27 miljoen auto’s wat dan drie procent meer zou zijn dan in 2021.

Het aantal in China verkochte ‘nieuwe energie’ auto’s kwam in de afgelopen maand met 660 duizend stuks dubbel zo hoog uit als een jaar eerder. Batterij-elektrische auto’s namen er daarvan 522 duizend voor hun rekening, een toename met 92 procent vergeleken met augustus vorig jaar.

Lees ook:

‘Tesla voert service op in China’ 

Reageren
500 tekens over
Autoverkopen in China maken grote sprong vooruit - Automobielmanagement.nl

Autoverkopen in China maken grote sprong vooruit

De Chinese autoverkopen zijn in augustus ruim 32 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat was weer een iets grotere sprong dan de 29 procent groei in de voorafgaande maand en de 24 procent groei in juni. In de maanden daarvoor was steeds sprake van een forse daling op jaarbasis.

Het aantal in China verkochte ‘nieuwe energie’ auto’s kwam in de afgelopen maand met 660 duizend stuks dubbel zo hoog uit als een jaar eerder.BMW(2022)

In totaal werden er in augustus in China 2,38 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, meldt de China Association of Automobile Manufacturers. Over de eerste acht maanden is nu een plusje van 1,7 procent bereikt. De auto-organisatie schrijft de groei van de laatste maanden vooral toe aan maatregelen van de overheid om de autoverkopen op te vijzelen. Voor heel 2022 gaat de CAAM nu uit van zo’n 27 miljoen auto’s wat dan drie procent meer zou zijn dan in 2021.

Het aantal in China verkochte ‘nieuwe energie’ auto’s kwam in de afgelopen maand met 660 duizend stuks dubbel zo hoog uit als een jaar eerder. Batterij-elektrische auto’s namen er daarvan 522 duizend voor hun rekening, een toename met 92 procent vergeleken met augustus vorig jaar.

Lees ook:

‘Tesla voert service op in China’