Beurswaarde Porsche kan tot 75 miljard oplopen

Volkswagen Group wil Porsche op 29 september naar de beurs in Frankfurt brengen. Porsche zal – met een verwijzing naar haar meest legendarische model – 911 miljoen aandelen uitgeven. De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangt. Porsche zou daarmee de op één na grootste ‘IPO’ in Duitsland worden. Ter vergelijking: de hele Volkswagen Group is momenteel op de beurs 87,6 miljard waard.

De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangtPorsche (2022)

Dat heeft de Volkswagen Group meegedeeld nadat de Raad van Bestuur zondag de laatste beslissingen heeft genomen. Het beursprospectus wordt maandag uitgebracht waarna de inschrijving wordt opengesteld. In financiële kringen is al gemeld dat de belangstelling vele malen groter is dan het aantal beschikbare aandelen.

“We zijn nu op de weg naar huis met de IPO plannen voor Porsche en verwelkomen de toewijding van onze belangrijkste investeerders,” aldus financieel directeur Arno Antlitz. Volkswagen Group kan voor haar belang rond de 9,4 miljard euro opstrijken. Dat geld wordt geïnvesteerd in de verdere elektrificering en software ontwikkeling.

Lees ook:

Volkswagen Group levert miljoen minder auto’s af

Beurswaarde Porsche kan tot 75 miljard oplopen - Automobielmanagement.nl

Beurswaarde Porsche kan tot 75 miljard oplopen

Volkswagen Group wil Porsche op 29 september naar de beurs in Frankfurt brengen. Porsche zal – met een verwijzing naar haar meest legendarische model – 911 miljoen aandelen uitgeven. De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangt. Porsche zou daarmee de op één na grootste ‘IPO’ in Duitsland worden. Ter vergelijking: de hele Volkswagen Group is momenteel op de beurs 87,6 miljard waard.

De uitgifteprijs zal liggen tussen de 76,50 en 82,50 euro waarmee aan Porsche een prijskaartje van 70 tot 75 miljard euro hangtPorsche (2022)

Dat heeft de Volkswagen Group meegedeeld nadat de Raad van Bestuur zondag de laatste beslissingen heeft genomen. Het beursprospectus wordt maandag uitgebracht waarna de inschrijving wordt opengesteld. In financiële kringen is al gemeld dat de belangstelling vele malen groter is dan het aantal beschikbare aandelen.

“We zijn nu op de weg naar huis met de IPO plannen voor Porsche en verwelkomen de toewijding van onze belangrijkste investeerders,” aldus financieel directeur Arno Antlitz. Volkswagen Group kan voor haar belang rond de 9,4 miljard euro opstrijken. Dat geld wordt geïnvesteerd in de verdere elektrificering en software ontwikkeling.

Lees ook:

Volkswagen Group levert miljoen minder auto’s af