Volkswagen Group levert miljoen minder auto’s af

Over de eerste acht maanden is dat 16,2 procent minder.

Stormloop op dieselclaim-site van Volkswagen
De plus in augustus is met name te danken aan Volkswagen personenauto’s, Audi, PorscheShutterstock (2019)

De Volkswagen Group heeft in augustus wereldwijd ruim 700 duizend exemplaren afgeleverd; 12,7 procent meer dan in dezelfde maand in 2021. Over de eerste acht maanden blijft het aantal afleveringen met 5.300.600 wel ruim één miljoen achter, dat is 16,2 procent lager dan een jaar eerder. Twee maanden eerder daalde de kwartaalwinst van de groep nog met 28 procent. Dat meldt het bedrijf.

De plus in augustus is met name te danken aan Volkswagen personenauto’s, Audi, Porsche. VW personenwagens kwam met ruim 412 duizend stuks 17,5 procent hoger uit, Audi leverde er 130 duizend (+11,4), terwijl Porsche de positieve trend wist vast te houden met een toename van 26,7 procent naar ruim 23 stuks.

Luxe merken & vrachtauto merken

De luxe merken Lamborghini en Bentley kwamen met 1.900 stuks ook 4,7 procent hoger uit. Verder zit ‘massamerk’ Skoda met 54.700 auto’s nog net 1,4 procent hoger dan in augustus vorig jaar. Seat/Cupra kan de slechte tijden nog niet van zich afschudden; daar kwam het aantal afleverde auto’s 22 procent lager uit. Voor zowel Skoda als Seat zit het aantal tot nu toe afgeleverde auto’s nog altijd 26 procent onder het niveau van vorig jaar. De Volkswagen Group meldt ook nog dat alle drie vrachtautomerken, MAN, Scania en Navistar, meer voertuigen wisten af te zetten dan in augustus 2021.

Lees ook:

Volkswagen stroomlijnt topmanagement 

Volkswagen Group levert miljoen minder auto’s af - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Group levert miljoen minder auto’s af

Over de eerste acht maanden is dat 16,2 procent minder.

Stormloop op dieselclaim-site van Volkswagen
De plus in augustus is met name te danken aan Volkswagen personenauto’s, Audi, PorscheShutterstock (2019)

De Volkswagen Group heeft in augustus wereldwijd ruim 700 duizend exemplaren afgeleverd; 12,7 procent meer dan in dezelfde maand in 2021. Over de eerste acht maanden blijft het aantal afleveringen met 5.300.600 wel ruim één miljoen achter, dat is 16,2 procent lager dan een jaar eerder. Twee maanden eerder daalde de kwartaalwinst van de groep nog met 28 procent. Dat meldt het bedrijf.

De plus in augustus is met name te danken aan Volkswagen personenauto’s, Audi, Porsche. VW personenwagens kwam met ruim 412 duizend stuks 17,5 procent hoger uit, Audi leverde er 130 duizend (+11,4), terwijl Porsche de positieve trend wist vast te houden met een toename van 26,7 procent naar ruim 23 stuks.

Luxe merken & vrachtauto merken

De luxe merken Lamborghini en Bentley kwamen met 1.900 stuks ook 4,7 procent hoger uit. Verder zit ‘massamerk’ Skoda met 54.700 auto’s nog net 1,4 procent hoger dan in augustus vorig jaar. Seat/Cupra kan de slechte tijden nog niet van zich afschudden; daar kwam het aantal afleverde auto’s 22 procent lager uit. Voor zowel Skoda als Seat zit het aantal tot nu toe afgeleverde auto’s nog altijd 26 procent onder het niveau van vorig jaar. De Volkswagen Group meldt ook nog dat alle drie vrachtautomerken, MAN, Scania en Navistar, meer voertuigen wisten af te zetten dan in augustus 2021.

Lees ook:

Volkswagen stroomlijnt topmanagement