Door het tekort aan chips en andere onderdelen kan Ford 40 duizend tot 45 duizend nagenoeg afgebouwde auto’s niet afleveren. Dat is een hoger aantal ‘vehicles on wheels’ dan eerder voorzien. Het gaat daarbij met name om duurdere pick-up trucks en SUV’s. Ford denkt die auto’s in het vierde kwartaal wel compleet te kunnen maken en ze dan ook aan de dealers te kunnen verkopen.

De aangepaste winst over het derde kwartaal zal uitkomen tussen de 1,4 en 1,7 miljard dollar. Ford houdt echter wel vast aan de verwachting dat de aangepaste winst over heel 2022 tussen de 11,5 en 12,5 miljard dollar zal liggen, ‘ondanks de beperkingen op de beschikbaarheid van bepaalde onderdelen alsmede hogere betalingen aan leveranciers om de effecten van de inflatie te verrekenen.’ Ford zal de resultaten over het derde kwartaal op 26 oktober bekend maken.

Lees ook:

Ford E-Transit Custom komt met ondersteuning van Ford Pro