Dat heeft de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA meegedeeld. Het gebrek kan een risico voor de veiligheid vormen doordat één van de inzittenden vast klem te zitten. Door het probleem voldoen de auto’s volgens de dienst niet aan de vereisten van de Federal Motor Vehicle Safety Standard, de Amerikaanse wetgeving voor de veiligheid van personenauto’s.

Volgens de NHTSA gaat het in totaal om 1.096.762 Tesla’s. Dat betreft Model 3’en die gebouwd zijn vanaf 2017 tot recent, Model Y auto’s van 2020 en 2021 en bepaalde Model S’en en Model X’en die zijn gebouwd tussen 2021 en 2022. Tesla zelf stelt dat het niet weet van enige verwondingen of doden vanwege het probleem met de automatische ramen. Het gebrek kan waarschijnlijk worden opgelost via een update van de software.

Lees ook:

‘Tesla stopt met Duitse batterijfabriek en verkiest de VS’