Het moederbedrijf van Athlon Car Lease, Unilease en CARe Schadeservice scoorde een enorme omzettoename van 25 procent (van 310 naar 388 miljoen euro). Maar dat komt door de consolidatie van het gekochte belang van vijftig procent in leasemaatschappij Unilease (74 mln). De autonome omzet van het beursgenoteerde concern nam toe met vier miljoen euro. Athlon heeft bedrijven in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. In Nederland nam de omzet per saldo toe met 62 miljoen tot 248 miljoen euro. De hierin begreoepn omzte van Unilease bedroeg 64 miljoen. Dat betekent dat de autonome omzet daalde met twee miljoen euro. Gelukkig voor Athlon werd dat gecompenseerd door de toegenomen leaseomzet met hetzelfde bedrag. De gemiddelde leaseportefeuille werd namelijk 0,3 procent groter. De nettowinst over het eerste halfjaar kwam bij Athlon Holding 39 procent hoger uit dan vorig jaar (19,9 mln in plaats van 16,6). De winsttoename bij de leaseactiviteiten was 5,9 miljoen euro, waarvan Athlon er 4,4 miljoen toerekent aan de acquisitie van de vijftig procent van de aandelen van Unilease. Bij de schadeketen CARe daalde de omzet verder, namelijk 43,8 miljoen in plaats van 45,1 miljoen euro (-2,9 procent). Athlon geeft de schuld hiervoor aan de 'stagnerende sturing van leasemaatschappijen'. Toch bleef het resultaat voor belastingen (1,3 miljoen) gelijk aan dat van het eerste halfjaar van 2004 dankzij kostenbesparingen. Volgens directeur Van Klinken van CARe heeft zijn keten zich inmiddels ingesteld op een blijvend lager schade-aanbod. “Bij ons is het personeelsbestand nu in lijn met het schade-aanbod.” Athlon heeft er voor de rest van het jaar wel zin in. “Omdat wij ook de markt langzaam maar zeker zien aantrekken, is dit aanleiding onze jaarprognose voor de operationele nettowinst te verhogen van 41 naar 43 miljoen euro”, aldus bestuursvoorzitter Henk Bierstee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding