P-lease fungeert als portal en begint vanaf 11 oktober deelnemers te recruteren. Dat gebeurt via bijeenkomsten door het hele land. Ric Bokx, nu nog verantwoordelijk voor business development bij Van Heck, wordt bedrijfsdirecteur van het nieuwe bedrijf. “Deelname van de garagisten is gratis. Wij verwachten echter dat een deel van de financiering die de particulier zal doen via onze kanalen gaat lopen.” Volgens Nicole Engelhardt (assistent PR & Communicatie) richt het nieuwe bedrijf zich met name op de ABA-leden, de niet gebonden garagist. “Voor deze groep is het een prachtige manier om de occasions weer goed in de markt weg te zetten. Maar we sluiten geen enkele retailer bij voorbaat uit.” Deelnemers kunnen via P-lease de doorstroom in het occasionbestand garanderen en de continuïteit in de werkplaats op peil houden. De particuliere leaser is bijvoorbeeld verplicht om de auto te onderhouden bij hetzelfde bedrijf waarvan hij/zij least. “Hiermee creëer je een mooie voortgang in de werkplaatsplanning.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding