Het bedrijf in Apeldoorn richt zich met name op het MKB ofwel kleine en middelgrote bedrijven. XLLease verwacht snel een belangrijke rol te kunnen spelen in een branche waarin grote landelijke leasemaatschappijen de toon zetten. Om dat te bereiken zegt XLLease vooral duidelijkheid te willen bieden. ‘Helderheid en zekerheid laten bij veel leasemaatschappijen ernstig te wensen over’, vindt XLLease. XLLease berekent klanten een vaste maandprijs die gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst niet wijzigt. Het nieuwe leasebedrijf wil bovendien voorkomen dat klanten worden geconfronteerd met hercalculaties – en daarmee onaangename verrassingen. Volgens Frank van Klink (links op de foto) bestaat in het bedrijfsleven veel behoefte aan duidelijkheid bij het aangaan van leaseverplichtingen. Geen bedrijf weet exact hoeveel kilometers met een leaseauto gereden zullen worden. ‘Bij ons weten klanten precies wat de kosten per kilometer zijn. Worden meer kilometers gereden dan weten ze precies wat ze daarvoor kwijt zijn. Is het aantal gereden kilometers minder dan ingeschat, dan weten ze exact wat ze terugkrijgen. Bij andere leasemaatschappijen zijn calculaties juist vaak ondoorzichtig’, aldus Van Klink.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding