De auto kreeg 113 punten op een totaal van 188. Deze award in de sector van lichte bedrijfswagens wordt jaarlijks toegekend aan de auto die volgens de jury de meest significante bijdrage levert aan het efficiënte vervoer van goederen over de weg. De Doblò debuteert op The European Road Transport Show 2005 in Amsterdam. De jury wordt gevormd door bedrijfsautojournalisten uit negentien Europese landen, onder voorzitterschap van de Nederlander Pieter Wieman. Zij waardeert het feit dat Fiat erin is geslaagd de inzetbaarheid van de Doblò verder te verbreden door het verlengen van de wielbasis, het vergroten van het laadvolume en het verhogen van het laadvermogen. Bovendien heeft de jury een positief beeld van de JTD-dieseltechnologie. Dit wordt onderstreept door de introductie volgend jaar van nieuwe dieselversies die gebruikmaken van turbo’s met variabele geometrie. Daarmee heeft Fiat de primeur van dergelijke geavanceerde dieselmotoren in bestelauto’s. Ook de beschikbaarheid van een aardgasvariant scoorde eveneens goed bij de jury.