LeaseMotive haalt venijn uit de staart

Vanuit het Sparta-stadion in Rotterdam is een nieuwe leaseonderneming gestart: LeaseMotive.

De initiatiefnemers zijn Ron Esser en Jos van der Wielen. Beiden waren voorheen werkzaam bij verschillende grote leasemaatschappijen. De productvorm die zij introduceren zou de voordelen van de traditionele leasevormen behouden en de bezwaren wegnemen. Als concreet voorbeeld van dat laatste noemt LeaseMotive de gangbare praktijk dat een aanvankelijk scherp tarief gedurende de rit naar boven wordt bijgesteld. Volgens LeaseMotive is de klant bij contractaanpassingen vaak overgeleverd aan het goeddunken van de leasemaatschappij. Controle over en inzicht in de mutaties c.q. herberekeningen ontbreken immers. Daardoor zit in financiële zin het venijn veelal in de staart. LeaseMotive zegt vooraf inzicht te verstrekken in alle mogelijke varianten. Die aanpak voorkomt verrassingen achteraf in de vorm van kilometerverrekeningen en hercalculaties. Als bijkomend voordeel zegt LeaseMotive eenvoudig een sluitende ritregistratie te kunnen verzorgen – handig voor werkgever én berijder, met het oog op de in 2006 veranderende regelgeving. De klant kan via internet (www.leasemotive.com) calculeren, bestellen en beheren. Mede daardoor zouden de tarieven “zeer concurrerend” zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeaseMotive haalt venijn uit de staart - Automobielmanagement.nl

LeaseMotive haalt venijn uit de staart

Vanuit het Sparta-stadion in Rotterdam is een nieuwe leaseonderneming gestart: LeaseMotive.

De initiatiefnemers zijn Ron Esser en Jos van der Wielen. Beiden waren voorheen werkzaam bij verschillende grote leasemaatschappijen. De productvorm die zij introduceren zou de voordelen van de traditionele leasevormen behouden en de bezwaren wegnemen. Als concreet voorbeeld van dat laatste noemt LeaseMotive de gangbare praktijk dat een aanvankelijk scherp tarief gedurende de rit naar boven wordt bijgesteld. Volgens LeaseMotive is de klant bij contractaanpassingen vaak overgeleverd aan het goeddunken van de leasemaatschappij. Controle over en inzicht in de mutaties c.q. herberekeningen ontbreken immers. Daardoor zit in financiële zin het venijn veelal in de staart. LeaseMotive zegt vooraf inzicht te verstrekken in alle mogelijke varianten. Die aanpak voorkomt verrassingen achteraf in de vorm van kilometerverrekeningen en hercalculaties. Als bijkomend voordeel zegt LeaseMotive eenvoudig een sluitende ritregistratie te kunnen verzorgen – handig voor werkgever én berijder, met het oog op de in 2006 veranderende regelgeving. De klant kan via internet (www.leasemotive.com) calculeren, bestellen en beheren. Mede daardoor zouden de tarieven “zeer concurrerend” zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding