De elfkoppige jury, onder aanvoering van Automobiel Management, voerde onder meer aan dat de Transit Connect geen afgeleide is van een personenauto maar een echte bedrijfsauto. Ook de continuïteit die het winnende merk in de loop der jaren heeft getoond, maakt Ford volgens de jury een stabiele en betrouwbare partner voor de professionele bedrijfswagengebruiker. De Bestelauto van het Jaar is, net als de Zakenauto van het Jaar, een initiatief van Automobiel Management. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van grote leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en bedrijfsautojournalistiek. De bestelauto’s moeten minstens een jaar op de Nederlandse markt zijn en worden cijfermatig beoordeeld op zes onderdelen. De twee zwaarstwegende criteria zijn de kilometerkostprijs en de kwaliteit van de importeur en zijn dealers. Met de AM-prijs in de hand denkt Ford Nederland volgend jaar een kwart meer Transits Connect te kunnen afzetten. “De auto kan meer doen dan hij nu doet”, aldus directeur René Roggen . Meer over de Bestelauto van het Jaar 2006 in de bijlage bij AM 20, die morgen verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding