De afname was eerder al voorspeld door de belangenvereniging. Groei of krimp van het leasewagenpark staat immers in relatie tot de ontwikkeling van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Wanneer de economische groei aantrekt, profiteert de leasebranche pas drie tot vier kwartalen later van een toename van de inzet van nieuwe lease-auto’s. Het omgekeerde geldt bij economische krimp. In de eerste twee kwartalen van dit jaar groeide de leasemarkt wel, na een lange periode van stagnatie. Ten opzichte van de cijfers ultimo 2004 is daarom nog steeds sprake van een bescheiden groei tot en met het derde kwartaal 2005 van een half procent. De aantallen naar voertuigsoort: het personenautopark telt 513.500 eenheden, het bestelautopark 168.500 en het vrachtautopark komt uit op 99 duizend stuks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding