De 63-jarige ondernemer achter Blokker Holding, dat naast Blokker-winkels ook ketens als Bart Smit, Intertoys, Markramer en Xenos exploiteert kocht via zijn beleggingsvehikel BreedInvest eerder deze maand ruim vijf procent van de aandelen in het autoleasebedrijf Athlon . Dat meldt Fem Business, dat die wetenschap haalde uit het register van beurstoezichthouder AFM. De koers van Athlon is de afgelopen twee jaar flink gestegen, van zeven tot 23 euro. Toch heeft Blokker blijkbaar vertrouwen in verder opwaarts koerspotentieel. Hij betaalt zo’n twintig miljoen euro voor zijn belang in het autofonds. In het verleden stak Blokker eveneens geld in de detailhandelsbedrijven Vendex, Beter Bed en Macintosh. Ook investeerde hij al eens buiten de winkelsector, zoals in vastgoedbelegger Westersuyker en kabelmaker TKH.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding