De schadeketen CARe wordt door Athlon afgestoten en de opbrengst wordt geïnvesteerd in verdere buitenlandse groei van de leaseportefeuille. Voorzitter Henk Bierstee van Athlon Holding zegt blij te zijn zich honderd procent te kunnen richten op de lease-activiteiten. En die lease-activiteiten deden het vorig jaar prima: de omzet steeg met dertien procent, de nettowinst met 22 procent en het aantal lease-auto’s in portefeuille groeide met 4,4 procent. “Over dat laatste zijn we vooral tevreden”, aldus Bierstee. De enorme toename van de nettowinst is overigens vooral toe te schrijven door de vlotte integratie van Unilease in Nederland en Belgie. Die is namelijk ruim binnen de termijn en binnen het budget afgerond. Ook in de omzetcijfers zit het belang van Unilease. Autonoom nam de operationele winst toe met 7,1 miljoen euro, nog altijd een mooie stijging van vijftien procent. De autonome omzet nam toe met 14 miljoen euro (+ twee procent). Athlon bezat eerst vijftig procent van Unilease, nu is de organisatie dus geheel opgenomen. En de toekomst? Bierstee: “Mede door de recente succesvolle plaatsing van de obligatielening van 250 miljoen euro afgelopen januari en de sterke solvabiliteit hebben wij vertrouwen in de toekomst. Wij voorzien voor 2006 dan ook een hogere operationele nettowinst.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding