Het gaat om de verkoop van de autoverhuurpoot van Volkswagen. ‘Volkswagen en Eurazeo zijn in de basis akkoord’. Dat verklaarde een bron tegen Dow Jones Newswires. Volgens deze bron moet er nog maar een paar financiële details worden afgerond. Volkswagen zou bijvoorbeeld van Eurazeo eisen dat het geen banen schrapt bij een overname en voor minimaal drie jaar commitment toont. Een woordvoerder van Volkswagen weigerde commentaar te geven, terwijl Eurazeo niet bereikbaar was voor commentaar. Mocht de overname doorgaan, dan zou Eurazeo bezig zijn met het opbouwen van het grootste autoverhuurbedrijf ter wereld, aldus de bron. Die verklaart verder ook dat het Franse concern nauwe banden heeft met Merrill Lynch Global Private Equity. Dat is een onderdeel van de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch, die vorig jaar het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz voor vijftien miljard dollar overnam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding