LeasePlan is sinds 2004 voor vijftig procent in handen van VW AG. De rest van de aandelen is eigendom van twee investeringsmaatschappijen uit het Midden-Oosten. Het VW-aandeel in LeasePlan valt onder de financieringsdivisie van het autoconcern. Die divisie boekte een nettowinst van 489 miljoen euro over 2005. Een jaar eerder, toen LeasePlan nog niet in de jaarcijfers kon worden meegenomen, lag de winst nog op 341 miljoen euro. Dat bedrag lag in lijn met de jaren daarvoor. Hoe groot de winstbijdrage van LeasePlan is, wil bestuursvoorzitter Hugo Levecke niet zeggen. “Wij komen pas later met onze cijfers. De raad van commissarissen moet er nog mee instemmen. VW is wat sneller dan wij, net als ABN Amro vroeger. Maar ik kan wel zeggen dat wij een goed jaar hebben gedraaid”, zegt hij in Het Financieele Dagblad. In Nederland was daar overigens geen sprake van. “De markt is licht gekrompen en we konden ons daar net aan onttrekken. Nederland is op dit moment een moeilijke markt.” ABN Amro verkocht zijn belang van vijftig procent in LeasePlan voor 2,13 miljard euro aan VW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding