Een onzichtbare unit in de auto verstuurt positiegegevens naar de centrale server. Vanaf iedere pc heeft men via internet inzage in locatie, het aantal afgelegde kilometers, de route die werd gereden, de urenverantwoording, de gereden snelheden, de stoptijden enzovoorts. Bedrijven kunnen hun variabele kosten terugdringen doordat ze hun wagenpark efficiënter kunnen inzetten, is de redenering van dit soort systemen. Bovendien, vanaf 1 januari 2006 valt privé-gebruik van de bedrijfsauto niet meer onder de loonbelasting. Men is daardoor genoodzaakt een sluitende kilometeradministratie bij te houden. Dat betekent voor bedrijven veel administratieve rompslomp. Ook daar kan een track and trace-systeem een oplossing voor leveren. Achilles Autolease is een merkonafhankelijke leasemaatschappij en is onderdeel van de Spuigroep. Daaronder vallen ook vestigingen van Europcar. Achilles gebruikt het systeem van RouteConnect.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding