Het gaat om slechts twaalf procent, zo blijkt uit een onderzoek van Centraal Beheer Achmea en fietsenfabrikant Koga Miyata. Dat komt mede doordat werkgevers zuinig rijden niet belonen, zeggen de verzekeraar en de fietsenmaker. Voor het onderzoek ondervroeg men ruim tweehonderd wagenparkbeheerders. Ook uit het onderzoek blijkt dat vrouwen milieubewuster rijden dan mannen. Vrouwen verbruiken volgens de wagenparkbeheerders minder benzine dan mannen op dezelfde afstand. De helft van de beheerders constateert dat en bijna een kwart van de beheerders ziet geen verschil. Vijftien procent van de wagenparkbeheerders zegt dat mannen juist milieubewuster rijden. Vrouwen rijden volgens het onderzoek ook veiliger en de mannen zijn verantwoordelijk voor 86 procent van de bekeuringen, vat De Telegraaf samen. Veel automobilisten duiken ook voor korte stukjes de auto in. Slechts vijftien procent van de automobilisten pakt de fiets voor afstanden onder de tien kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding