De joint venture gaat leiding geven aan de gezamenlijke ontwikkeling van het platform voor de volgende generatie pick-ups en daarvan afgeleide modellen. De nieuwe onderneming wordt waarschijnlijk eind juni 2006 officieel opgericht. En het startkapitaal (honderd miljoen yen) zal voor de helft van Isuzu komen en voor de helft van GM. Isuzu en GM hebben in een eerder stadium op technologisch gebied al samengewerkt voor de huidige Isuzu Rodeo (alias de Chevrolet Colorado). Voor het volgende model zullen beide ondernemingen gebruikmaken van nieuw platform van LPEC. Daardoor worden de kosten gereduceerd. Met name Isuzu zal verantwoordelijk zijn voor het technisch ontwikkelen van de pick-up, terwijl GM verantwoordelijk zal zijn voor afgeleide personenauto’s en suv’s. Het productievolume van de huidige Isuzu pick-up is in twee jaar verdubbeld van 160 duizend eenheden in 2003 naar 320 duizend verkopen in 2005. Voor de nabije toekomst wordt door Isuzu een verdere groei verwacht.