WagenPlan: 'eerste C02-neutrale leaseorganisatie'

WagenPlan zegt sinds 1 augustus Nederlands eerste CO2-neutrale leaseorganisatie te zijn.

De leaseorganisatie van Centraal Beheer Achmea gaat van al haar auto's de CO2-uitstoot berekenen. Dat gebeurt op basis van de hoeveelheid getankte liters en soort brandstof van de berijders van al haar klanten. De totale CO2-uitstoot zal daarna worden gecompenseerd. Hiervoor investeert WagenPlan in duurzame energie(besparings)projecten. Dit gaat aan de hand van CO2-credits. Elke credit staat voor het voorkomen van een bepaald hoeveelheid uitstoot in de toekomst. WagenPlan wil klanten niets extra's laten betalen en draagt daarom zelf alle kosten voor emissieneutraal rijden. Naar verwachting betekent dit een investering van vijf à tien procent van de bruto jaarwinst. Accountantsorganisatie KPMG beoordeelt het hele compensatieproces.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

WagenPlan: 'eerste C02-neutrale leaseorganisatie' - Automobielmanagement.nl

WagenPlan: 'eerste C02-neutrale leaseorganisatie'

WagenPlan zegt sinds 1 augustus Nederlands eerste CO2-neutrale leaseorganisatie te zijn.

De leaseorganisatie van Centraal Beheer Achmea gaat van al haar auto's de CO2-uitstoot berekenen. Dat gebeurt op basis van de hoeveelheid getankte liters en soort brandstof van de berijders van al haar klanten. De totale CO2-uitstoot zal daarna worden gecompenseerd. Hiervoor investeert WagenPlan in duurzame energie(besparings)projecten. Dit gaat aan de hand van CO2-credits. Elke credit staat voor het voorkomen van een bepaald hoeveelheid uitstoot in de toekomst. WagenPlan wil klanten niets extra's laten betalen en draagt daarom zelf alle kosten voor emissieneutraal rijden. Naar verwachting betekent dit een investering van vijf à tien procent van de bruto jaarwinst. Accountantsorganisatie KPMG beoordeelt het hele compensatieproces.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding