De verkoop van de nieuwe bedrijfsauto start vanaf eind 2007 onder de namen Fiat Fiorino, Peugeot Bipper en Citroën Nemo. Door zijn compactheid, multifunctionaliteit en vormgeving begeeft het nieuwe model zich in een nieuw marktsegment. Met een lengte van 3,86 meter biedt de nieuwe besteller een laadcapaciteit van 2,5 kuub. Dit kan worden vergroot tot 2,8 m³ en de werklengte kan worden verlengd tot 2,5 meter dankzij een wegklapbare passagiersstoel. De toegang tot de kubusvormige laadruimte van deze voertuigen is eenvoudig dankzij de achterdeuren en de grote schuifdeuren aan de zijkant en de gunstige laadhoogte, aldus Fiat-PSA. De auto’s worden gebouwd in Turkije door Tofas in de Bursa-fabriek. Jaarlijks zullen daar 158 duizend eenheden gefabriceerd worden. Tofas is Turkije’s grootste autofabrikant en is een joint venture tussen o.a. Fiat Group (37,8 procent) en ‘Koç Group’ (37,8 procent). Met de nieuwe lijn bedrijfswagens is een investering van 380 miljoen euro gemoeid, waarvan 190 miljoen voor research and development. Fiat en PSA bouwen ook samen de grotere Sevel-bestellers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding