Koops Furness neemt De Baar over

Na uitgebreide onderhandelingen in de afgelopen maanden hebben Koops Furness en De Baar een intentieverklaring ondertekend.

Koop Furness zal De Baar per 1 januari 2008 overnemen. De overname past in de strategie van Koops Furness. De Baar zou goed passen bij Koops omdat er ‘grote synergie-effecten zijn’. Met de overname van De Baar wordt het merkenpallet en het verzorgingsgebied voor bedrijfswagens vergroot. De activiteiten van De Baar zullen binnen Koops als een zelfstandige groep worden geïmplementeerd met een eigen managementteam. De Baar vertegenwoordigt de merken Iveco, Fiat Professional en DAF vanuit vestigingen in Barneveld, Duiven, Hengelo, Nijmegen, Oss, Twello en Varsseveld. De Baar heeft ook een leasebedrijf (Cargo Lease) en het schade- en carrosseriebedrijf Bacar. Koops Furness speelt in Nederland met Cosmo Trucks (19 outlets) een belangrijke rol in de bedrijfswagenmarkt en daarmee zou de continuïteit van De Baar kunnen worden gewaarborgd. Koops Furness doet ook personenauto’s, leasing, wagenparkbeheer en schadeherstel. Koops Furness zal dit jaar waarschijnlijk 425 miljoen euro omzet halen met elfhonderd medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Koops Furness neemt De Baar over - Automobielmanagement.nl

Koops Furness neemt De Baar over

Na uitgebreide onderhandelingen in de afgelopen maanden hebben Koops Furness en De Baar een intentieverklaring ondertekend.

Koop Furness zal De Baar per 1 januari 2008 overnemen. De overname past in de strategie van Koops Furness. De Baar zou goed passen bij Koops omdat er ‘grote synergie-effecten zijn’. Met de overname van De Baar wordt het merkenpallet en het verzorgingsgebied voor bedrijfswagens vergroot. De activiteiten van De Baar zullen binnen Koops als een zelfstandige groep worden geïmplementeerd met een eigen managementteam. De Baar vertegenwoordigt de merken Iveco, Fiat Professional en DAF vanuit vestigingen in Barneveld, Duiven, Hengelo, Nijmegen, Oss, Twello en Varsseveld. De Baar heeft ook een leasebedrijf (Cargo Lease) en het schade- en carrosseriebedrijf Bacar. Koops Furness speelt in Nederland met Cosmo Trucks (19 outlets) een belangrijke rol in de bedrijfswagenmarkt en daarmee zou de continuïteit van De Baar kunnen worden gewaarborgd. Koops Furness doet ook personenauto’s, leasing, wagenparkbeheer en schadeherstel. Koops Furness zal dit jaar waarschijnlijk 425 miljoen euro omzet halen met elfhonderd medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding