Leaserijder wordt proefkonijn kilometerheffing

Leaserijders worden als proefkonijnen ingezet om de systemen rond kilometerheffing uit te proberen.

Dat meldt het Financiële Dagblad die het weer uit kringen rondom minster Camiel Eurlings van Verkeer heeft opgetekend. De minister zou de plannen hebben geopenbaard in een overleg vorige week met de klankbordgroep van maatschappelijke groepen en overheden onder leiding van MKB Nederland-voorzitter Loek Hermans. De groep is de opvolger van het Platform Nouwen dat twee jaar geleden het rapport ‘Anders betalen voor Mobiliteit’ uitbracht. De zeshonderdduizend leaserijders die Nederland telt, zou voldoende ‘volume’ zijn om de techniek en het systeem van rekeningrijden uit te proberen. De autoleasebranche staat positief tegenover de plannen. In 2012 willen de regeringspartijen kilometerbeprijzing invoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leaserijder wordt proefkonijn kilometerheffing - Automobielmanagement.nl

Leaserijder wordt proefkonijn kilometerheffing

Leaserijders worden als proefkonijnen ingezet om de systemen rond kilometerheffing uit te proberen.

Dat meldt het Financiële Dagblad die het weer uit kringen rondom minster Camiel Eurlings van Verkeer heeft opgetekend. De minister zou de plannen hebben geopenbaard in een overleg vorige week met de klankbordgroep van maatschappelijke groepen en overheden onder leiding van MKB Nederland-voorzitter Loek Hermans. De groep is de opvolger van het Platform Nouwen dat twee jaar geleden het rapport ‘Anders betalen voor Mobiliteit’ uitbracht. De zeshonderdduizend leaserijders die Nederland telt, zou voldoende ‘volume’ zijn om de techniek en het systeem van rekeningrijden uit te proberen. De autoleasebranche staat positief tegenover de plannen. In 2012 willen de regeringspartijen kilometerbeprijzing invoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding