ALD Automotive test black-boxtechniek in leaseauto

ALD Automotive start op 1 december samen met JCDecaux een onderzoek naar brandstofverbruik, CO2-productie en rijgedrag bij leaserijders.

Doel ervan is, zegt de leasemaatschappij, milieuvriendelijk en veilig rijgedrag te stimuleren. Veertig voertuigen van JCDecaux, wereldwijd marktleider op het gebied van buitenreclame, krijgen zes maanden lang een black box. In tegenstelling tot standaard GPS-technologie wordt bij deze proef informatie over het rijgedrag rechtstreeks vanuit het motormanagement gelezen. Dit levert een grote hoeveelheid specifieke informatie op en voorkomt een Big-Brothergevoel doordat locatiegegevens niet worden gemeten. Het Britse Airmax levert de technologie. ALD Automotive maakt het rijgedrag, de brandstofkosten en de CO2-productie inzichtelijk via maandelijkse rapportages voor de wagenparkbeheerder en leaserijders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ALD Automotive test black-boxtechniek in leaseauto - Automobielmanagement.nl

ALD Automotive test black-boxtechniek in leaseauto

ALD Automotive start op 1 december samen met JCDecaux een onderzoek naar brandstofverbruik, CO2-productie en rijgedrag bij leaserijders.

Doel ervan is, zegt de leasemaatschappij, milieuvriendelijk en veilig rijgedrag te stimuleren. Veertig voertuigen van JCDecaux, wereldwijd marktleider op het gebied van buitenreclame, krijgen zes maanden lang een black box. In tegenstelling tot standaard GPS-technologie wordt bij deze proef informatie over het rijgedrag rechtstreeks vanuit het motormanagement gelezen. Dit levert een grote hoeveelheid specifieke informatie op en voorkomt een Big-Brothergevoel doordat locatiegegevens niet worden gemeten. Het Britse Airmax levert de technologie. ALD Automotive maakt het rijgedrag, de brandstofkosten en de CO2-productie inzichtelijk via maandelijkse rapportages voor de wagenparkbeheerder en leaserijders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding