Ministers kunnen schonere dienstauto kiezen

Ministers kunnen vanaf volgend jaar een milieuvriendelijke dienstauto aanschaffen.

In het aanbestedingsdocument van Economische Zaken voor de aanschaf van voertuigen staan de volgende milieueisen vermeld: – alle aangeboden voertuigen moeten voldoen aan de Euro 4 norm; – alle dieselvoertuigen moeten een roetfilter hebben; – de aangeboden kleine en middengrote personenauto’s moeten een A, B of C energielabel dragen. Voor de grote personenauto’s, de auto’s voor de bewindslieden, geldt een D energielabel. Een E-label is niet toegestaan; – alle aangeboden voertuigen moeten een signalering van het brandstofverbruik hebben.. Daarnaast is een apart segment gecreëerd waarin innovatieve voertuigen kunnen worden aangeboden en geselecteerd. En dan staat er nog een eis bij die leasemaatschappijen aangaat: “Ook de te selecteren externe wagenparkbeheerders met wie een raamcontract zal worden gesloten, worden beoordeeld op de wijze waarop zij een bijdrage leveren aan het minder belasten van het milieu door het wagenpark van het Rijk."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ministers kunnen schonere dienstauto kiezen - Automobielmanagement.nl

Ministers kunnen schonere dienstauto kiezen

Ministers kunnen vanaf volgend jaar een milieuvriendelijke dienstauto aanschaffen.

In het aanbestedingsdocument van Economische Zaken voor de aanschaf van voertuigen staan de volgende milieueisen vermeld: – alle aangeboden voertuigen moeten voldoen aan de Euro 4 norm; – alle dieselvoertuigen moeten een roetfilter hebben; – de aangeboden kleine en middengrote personenauto’s moeten een A, B of C energielabel dragen. Voor de grote personenauto’s, de auto’s voor de bewindslieden, geldt een D energielabel. Een E-label is niet toegestaan; – alle aangeboden voertuigen moeten een signalering van het brandstofverbruik hebben.. Daarnaast is een apart segment gecreëerd waarin innovatieve voertuigen kunnen worden aangeboden en geselecteerd. En dan staat er nog een eis bij die leasemaatschappijen aangaat: “Ook de te selecteren externe wagenparkbeheerders met wie een raamcontract zal worden gesloten, worden beoordeeld op de wijze waarop zij een bijdrage leveren aan het minder belasten van het milieu door het wagenpark van het Rijk."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding