Groei autoleasemarkt houdt aan in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2007 groeide het leaseautopark (personen- en bestelauto's gecombineerd) met anderhalf procent.

Die toename is even hoog als het gemiddelde van de eerste twee kwartalen van 2007 (1,7 resp. 1,3 procent). In totaal toont de autoleasemarkt op driekwart van 2007 een groei van 4,9 procent. Dit blijkt uit de kwartaalenquête onder de leden van VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, over het derde kwartaal van 2007. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, groeit het totale lease-autopark met 4,9 procent. De omvang van het leasepark komt per eind september 2007 uit op circa 738 duizend contracten, waarvan de VNA-leden er 632 duizend verzorgen. De VNA-leden noteerden een toename van het aantal geleasede voertuigen van 9.400. Het is zeer aannemelijk dat de groei van 4,1 procent vorig jaar in 2007 zal worden overtroffen. De groei van de personenautoleasemarkt was in het afgelopen kwartaal iets sterker dan de toename van de totale markt,met een kwartaalgroei van 1,6 procent. Sinds begin 2007 steeg de omvang van het park met 26,5 duizend contracten tot 558 duizend (+5,0 procent). Het aandeel hierin van VNA-leden is ruim 509 duizend contracten met 24 duizend nieuwe contracten. Daarvan werden er 7.800 in het derde kwartaal afgesloten. Bij de bestelauto's is sinds eind 2006 een toename in het aantal contracten gerealiseerd van 3,1procent. De markt voor leasebestelauto's vertoont dus nog steeds een gezond beeld. Dit kwartaal komt de groei uit op 1,3 procent. Dat betekent dat er de afgelopen drie maanden 2.200 bestelautocontracten bij kwamen. Het totaal komt daarmee uit op ruim 180 duizend (VNA-leden: 122.600).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Groei autoleasemarkt houdt aan in derde kwartaal - Automobielmanagement.nl

Groei autoleasemarkt houdt aan in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2007 groeide het leaseautopark (personen- en bestelauto's gecombineerd) met anderhalf procent.

Die toename is even hoog als het gemiddelde van de eerste twee kwartalen van 2007 (1,7 resp. 1,3 procent). In totaal toont de autoleasemarkt op driekwart van 2007 een groei van 4,9 procent. Dit blijkt uit de kwartaalenquête onder de leden van VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, over het derde kwartaal van 2007. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, groeit het totale lease-autopark met 4,9 procent. De omvang van het leasepark komt per eind september 2007 uit op circa 738 duizend contracten, waarvan de VNA-leden er 632 duizend verzorgen. De VNA-leden noteerden een toename van het aantal geleasede voertuigen van 9.400. Het is zeer aannemelijk dat de groei van 4,1 procent vorig jaar in 2007 zal worden overtroffen. De groei van de personenautoleasemarkt was in het afgelopen kwartaal iets sterker dan de toename van de totale markt,met een kwartaalgroei van 1,6 procent. Sinds begin 2007 steeg de omvang van het park met 26,5 duizend contracten tot 558 duizend (+5,0 procent). Het aandeel hierin van VNA-leden is ruim 509 duizend contracten met 24 duizend nieuwe contracten. Daarvan werden er 7.800 in het derde kwartaal afgesloten. Bij de bestelauto's is sinds eind 2006 een toename in het aantal contracten gerealiseerd van 3,1procent. De markt voor leasebestelauto's vertoont dus nog steeds een gezond beeld. Dit kwartaal komt de groei uit op 1,3 procent. Dat betekent dat er de afgelopen drie maanden 2.200 bestelautocontracten bij kwamen. Het totaal komt daarmee uit op ruim 180 duizend (VNA-leden: 122.600).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding