Nog nooit werden deze eeuw in de maand januari zoveel nieuwe trucks afgeleverd: 2.337 stuks (incl. bussen en kranen) om precies te zijn tegenover 1.257 in januari 2007, een toename van 86 procent. Dat is opmerkelijk aangezien er in deze sector een schreeuwend tekort aan voertuigaanbod zou zijn, met lange levertijden als gevolg. Nu gaat de vergelijking met begin 2007 wel enigszins mank aangezien de markt een jaar geleden nog moest bijkomen van de verkoophausse die zich in 2006 (als gevolg van de afloop van diverse stimuleringsmaatregelen) voordeed. Een verklaring voor de huidige verkooppiek zou volgens Bovags TDA-secretaris Richard Voorburg kunnen zitten in het feit dat de overheid per 28 november 2007 de MIA (milieu-investeringsaftrek) tijdelijk op nihil stelde. Deze regeling werd vervolgens per 1 januari weer van kracht, wat voor enig doorschuifeffect gezorgd zou kunnen hebben. Voorburg voorziet overigens voor het gehele jaar 2008 een marktgroei van acht procent. Hoe dan ook, vooral voor de truckdealers van DAF is er weer reden tot tevredenheid. DAF is op haar thuismarkt weer heer en meester met een marktaandeel van 33 procent. Volvo en Scania volgen met respectievelijk 20 en 14 procent.