Bijna alle bedrijfsonderdelen realiseerden een substantiële groei van het aantal contracten en het financiële resultaat. Het beheerde wagenpark groeide met 57 duizend voertuigen (4,5 procent) naar ruim 1,3 miljoen exemplaren. De (leasecontracten)portefeuille nam toe met 666 miljoen euro (plus 5,1 procent) naar 13,9 miljard euro. Het aantal medewerkers werd teruggebracht met 5,2 procent, naar 5.971. LeasePlan is actief in 29 landen met wagenpark- en voertuigbeheer. Vorig jaar werden Roemenië en Turkijke toegevoegd aan het netwerk. De strategie blijft gericht op verdere geografische expansie; in dit verband worden momenteel diverse haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd. Omdat het bedrijf zich wil concentreren op zijn kernactiviteit, verkocht LeasePlan de schadeherstelbedrijven JB Carrosserie en Carflexs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding